Thaigryta med fisk och nudlar

24
7
Thaigryta med fisk och nudlar

Du för tankarna till exotiska och populära Thailand när du smakar den här rika grytan. Lök, fisk och koriander kokas i en sås gjord på kokosmjölk och currypaste. Tillsammans med nudlarna är rätten fulländad och välsmakande.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Thaigryta med fisk och nudlar

Ingredienser

4 portioner
1 fryst fiskblock eller 1 påse frysta fisktärningar (à 400 g)
1 gul lök
1 msk rapsolja
1 msk hackad koriander
1 1/2 msk röd eller grön currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk rapsolja
1 dl vatten
1/2 tsk salt
2 paket nudlar (à 85 g)
3 salladslökar
strimlad koriander

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd t ex glasnudlar eller glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: kontrollera nudlarna.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Ylva

2021-02-23

Man skulle haft fish-sause med i receptet. Sen borde jag fräst löken mycket mer. Fick inte till någon fyllighet så det smakade mest lök och blev väldigt starkt... tyvärr.

Alexandra

2020-12-04

Green curry+saft från en halv citron

Lisa

2014-02-13

Gott. Istället för salt använde jag fishsauce