Thaigryta med fisk och nudlar

Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
7
Thaigryta med fisk och nudlar

Du för tankarna till exotiska och populära Thailand när du smakar den här rika grytan. Lök, fisk och koriander kokas i en sås gjord på kokosmjölk och currypaste. Tillsammans med nudlarna är rätten fulländad och välsmakande.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Thaigryta med fisk och nudlar

Ingredienser

4 portioner
1   fryst fiskblock eller 1 påse frysta fisktärningar (à 400 g)
1   gul lök
1 msk  rapsolja
1 msk  hackad koriander
1 1/2 msk  röd eller grön currypaste
1   burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk  rapsolja
1 dl  vatten
1/2 tsk  salt
2   paket nudlar (à 85 g)
3   salladslökar
strimlad koriander

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd t ex glasnudlar eller glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: kontrollera nudlarna.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Man skulle haft fish-sause med i receptet. Sen borde jag fräst löken mycket mer. Fick inte till någon fyllighet så det smakade mest lök och blev väldigt starkt... tyvärr.

Ylva

2021-02-23

Green curry+saft från en halv citron

Alexandra

2020-12-04

Gott. Istället för salt använde jag fishsauce

Lisa

2014-02-13

Testa liknande recept

Sötstarkt curryfläsk
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gaeng ped moo
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Familjens thaigryta
Betyg 2.6 av 5.
147 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quorngryta med thaismak
Betyg 3.3 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Red chicken curry med aubergine och palsternacka
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Röd curry med räkor
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga