Thaigryta med fisk och nudlar
Du för tankarna till exotiska och populära Thailand när du smakar den här rika grytan. Lök, fisk och koriander kokas i en sås gjord på kokosmjölk och currypaste. Tillsammans med nudlarna är rätten fulländad och välsmakande.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011
Ingredienser
4 portioner
1 fryst fiskblock eller 1 påse frysta fisktärningar (à 400 g)
1 gul lök
1 msk rapsolja
1 msk hackad koriander
1 1/2 msk röd eller grön currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk rapsolja
1 dl vatten
1/2 tsk salt
2 paket nudlar (à 85 g)
3 salladslökar
strimlad koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Man skulle haft fish-sause med i receptet. Sen borde jag fräst löken mycket mer. Fick inte till någon fyllighet så det smakade mest lök och blev väldigt starkt... tyvärr.
Ylva
2021-02-23Green curry+saft från en halv citron
Alexandra
2020-12-04Gott. Istället för salt använde jag fishsauce
Lisa
2014-02-13