Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Thaigryta med fisk och nudlar

Du för tankarna till exotiska och populära Thailand när du smakar den här rika grytan. Lök, fisk och koriander kokas i en sås gjord på kokosmjölk och currypaste. Tillsammans med nudlarna är rätten fulländad och välsmakande.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fryst fiskblock eller frysta fisktärningar.
  2. Skala, halvera och skär gul lök i skivor. Fräs löken i rapsolja med hackad koriander i en kastrull/gryta ca 1 minut. Tillsätt röd eller grön currypaste och 3 msk kokosmjölk (för 4 port), fräs 1-2 minuter, rör då och då. Tillsätt resten av kokosmjölken och vatten, låt småkoka ca 5 minuter.
  3. Skär fisken i bitar om du använder fiskblock. Stek fiskbitarna runtom i rapsolja i en het stekpanna ca 3 minuter. Krydda med salt. Lägg fisken i kokossåsen och sjud ca 3 minuter.
  4. Koka nudlar enligt anvisning på paketet.
  5. Skär salladslökar i strimlor och strö över grytan. Servera grytan med nudlarna och garnera med lite strimlad koriander.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd t ex glasnudlar eller glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: kontrollera nudlarna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fryst fiskblock eller 1 påse frysta fisktärningar (à 400 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 1/2 msk röd eller grön currypaste
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 paket nudlar (à 85 g)
  • 3 salladslökar
  • strimlad koriander
Lägg till i inköpslistan