Hakka-inspirerad saltkyckling
Hakka-inspirerad saltkyckling är helt enkelt en hel kyckling som du ugnslagar i en gryta fylld med salt, annorlunda och gott. Kycklingen fyller du med smaker av bland annat sherry, ingefära och stjärnanis vilka ger kycklingköttet ett fint djup.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 stor hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1 1/2 kg)
2 - 3 msk torr sherry (eller vitt matlagningsvin)
1 bit färsk ingefära
2 salladslökar
5 färska korianderblad + extra korianderblad för dekoration
1 stjärnanis
ca 2 kg grovsalt (viktigt att saltet täcker ordentligt)
Till servering
ris eller nudlar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg under förutsättning att man väljer ris, alternativt nudlar, som passar till.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer