Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hakka-inspirerad saltkyckling

Hakka-inspirerad saltkyckling är helt enkelt en hel kyckling som du ugnslagar i en gryta fylld med salt, annorlunda och gott. Kycklingen fyller du med smaker av bland annat sherry, ingefära och stjärnanis vilka ger kycklingköttet ett fint djup.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skölj och torka kycklingen. Gnid in kycklingens insida med sherry.
  3. Skiva ingefäran och salladslöken. Fyll kycklingen med det samt korianderkvistar och stjärnanis.
  4. Knyt ihop benen på kycklingen så att fyllningen stannar på plats.
  5. Häll ett 2-3 cm tjockt lager salt i en gryta/kastrull stor nog att rymma kycklingen. Lägg kycklingen i grytan med bröstet upp och täck med salt.
  6. Ugnslaga i ca 1 timme. Kontrollera så att kycklingen är färdiglagad (klar öttsaft).
  7. Borsta bort allt salt från kycklingen. Skär upp den i bitar av önskad storlek. Servera med t ex grönsaker och ris eller nudlar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg under förutsättning att man väljer ris, alternativt nudlar, som passar till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1 1/2 kg)
  • 3 msk torr sherry (eller vitt matlagningsvin)
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 salladslökar
  • 5 färska korianderblad + extra korianderblad för dekoration
  • 1 stjärnanis
  • ca 2 kg grovsalt (viktigt att saltet täcker ordentligt)
Till servering
  • ris eller nudlar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?