Hakka-inspirerad saltkyckling

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Hakka-inspirerad saltkyckling

Hakka-inspirerad saltkyckling är helt enkelt en hel kyckling som du ugnslagar i en gryta fylld med salt, annorlunda och gott. Kycklingen fyller du med smaker av bland annat sherry, ingefära och stjärnanis vilka ger kycklingköttet ett fint djup.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Hakka-inspirerad saltkyckling

Ingredienser

4 portioner
1   stor hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1 1/2 kg)
2 - 3 msk  torr sherry (eller vitt matlagningsvin)
1   bit färsk ingefära
2   salladslökar
5   färska korianderblad + extra korianderblad för dekoration
1   stjärnanis
ca 2 kg  grovsalt (viktigt att saltet täcker ordentligt)

Till servering

ris eller nudlar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg under förutsättning att man väljer ris, alternativt nudlar, som passar till.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Bläckfisk med salladslök
Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsk korianderchutney
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Roujiamo - kinesisk hamburgare
Betyg 4.5 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudelsoppa med pak soi och tomat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekta dumplings med fläskfärs och selleri
Betyg 3.2 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wontons
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga