Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddig äppelkompott

Ett utsökt recept på kryddig äppelkompott som passar perfekt till efterrätt, speciellt till jul. Du gör kompotten av bland annat äpple, brun farin, kanel, anis och apelsinjuice. Servera den härliga kompotten till dessert.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur äpplena. Tärna dem fint.
  2. Lägg allt i en kastrull. Låt det sjuda i ca 20 minuter utan lock på svag värme. Rör om någon gång.
  3. Låt kompotten svalna och sedan stå över natten i kylen med kryddorna i.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 stora äpplen gärna jona gold
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl Brun Farin
  • 1 liten kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • 1/2 urskrapad vaniljstång
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?