UNDER 15 MIN | Medel

Pocherade ägg

Pocherade ägg sätter guldkant på helgens brunch! Knepet är att tillsätta lite ättika i vattnet och skapa en virvel som äggen får sjuda i. Det är enklare än du tror att lyckas med den perfekta gulan. Kom ihåg att det är viktigt att använda färska ägg när du pocherar.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Knäck äggen i varsin kopp eller glas. Koka upp vattnet i en vid kastrull. Sänk sedan värmen så det sjuder. Tillsätt ättika.
  2. Gör en virvel i vattnet med en slev. Släpp ner ett ägg i taget, fös ev ihop ägget med sleven så det håller ihop. Låt sjuda 3–4 minuter. Lyft upp äggen med hålslev. Se en film hur du pocherar ägg.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Servera gärna med lättkokt sparris, finriven parmesan, smörgåskrasse, olivolja, pressad citron, salt och svartpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 2 l vatten
  • 2 msk ättiksprit (12%)