Pocherat ägg med råstekt blomkål och serrano

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Pocherat ägg med råstekt blomkål och serrano

Att pochera ett ägg är inte så svårt som det låter. Hemligheten är att vara försiktig och ta god tid på sig. Här serveras det pocherade äggen på en bädd av råstekt blomkål. Till pocherat ägg med blomkål passar salt serranoskinka utmärkt. Och färsk basilika och smetana blir pricken över i.

Pocherat ägg med råstekt blomkål och serrano

Ingredienser

4 portioner
1 litet blomkålshuvud
1 kruka basilika
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 l vatten
3 msk ättiksprit (12%)
4 ägg
1 dl smetana
8 skivor serranoskinka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1326 KJ / 316 kCal
Fett25.3 g
Kolhydrater6.1 g
Protein15.9 g

Testa liknande recept

Eggs florentine
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris med pocherat ägg och romescocrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägg Benedict
Betyg 2.8 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pintxos
Betyg 2.5 av 5.
182 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade chips
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sallad med rostad blomkål, apelsin och pumpakärnor
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga