Pocherat ägg med råstekt blomkål och serrano

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Pocherat ägg med råstekt blomkål och serrano

Att pochera ett ägg är inte så svårt som det låter. Hemligheten är att vara försiktig och ta god tid på sig. Här serveras det pocherade äggen på en bädd av råstekt blomkål. Till pocherat ägg med blomkål passar salt serranoskinka utmärkt. Och färsk basilika och smetana blir pricken över i.

Pocherat ägg med råstekt blomkål och serrano

Ingredienser

4 portioner
1   litet blomkålshuvud
1   kruka basilika
2 msk  olivolja
salt och svartpeppar
1 l  vatten
3 msk  ättiksprit (12%)
4   ägg
1 dl  smetana
8   skivor serranoskinka

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana till mjölkproteinfritt, t.ex. Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1326 KJ / 316 kCal
Fett25.3 g
Kolhydrater6.1 g
Protein15.9 g

Testa liknande recept

Pocherat ägg
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pocherade ägg
Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Eggs florentine
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris med pocherat ägg och romescocrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägg Benedict
Betyg 2.8 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pintxos
Betyg 2.5 av 5.
182 personer har röstat
Under 30 min att tillaga