Ägg Benedict med ciabatta och parmaskinka

3
0
Ägg Benedict med ciabatta och parmaskinka

Ägg Benedict på ciabatta med tapenade, skivor av tomat och mozarella, färsk basilika, pocherade ägg, parmaskinka och hollandaise. Ett spännande recept med smak av Italien.

Skriv ut
Ägg Benedict med ciabatta och parmaskinka

Ingredienser

4 portioner

Hollandaisesås

150 g
smör
2
äggulor
2 msk
torrt vitt vin
1 krm
salt
1/2 msk
citronsaft

Pocherat ägg

1 l
vatten
3 msk
ättiksprit (12%)
4
ägg

Tillbehör

2
tomater
1
mozzarellaost (à 125 g)
4
skivor ciabattabröd
1 dl
tapenade på soltorkade tomater
1
kruka basilika
8
skivor parmaskinka
-
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt smör till mjölkproteinfritt matfett och mozzarella till mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2761 KJ / 660 kCal
Fett 54 g
Salt 3 g
Kolhydrater 18 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept