Ägg Benedict med ciabatta och parmaskinka
![Ägg Benedict med ciabatta och parmaskinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_158696/cf_259/agg_benedict_med_ciabatta_och_parmaskinka.jpg)
Ägg Benedict på ciabatta med tapenade, skivor av tomat och mozarella, färsk basilika, pocherade ägg, parmaskinka och hollandaise. Ett spännande recept med smak av Italien.
![Ägg Benedict med ciabatta och parmaskinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_158696/cf_259/agg_benedict_med_ciabatta_och_parmaskinka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Hollandaisesås
150 g smör
2 äggulor
2 msk torrt vitt vin
1 krm salt
1/2 msk citronsaft
Pocherat ägg
1 l vatten
3 msk ättiksprit (12%)
4 ägg
Tillbehör
2 tomater
1 mozzarella (à 125 g)
4 skivor ciabattabröd
1 dl tapenade på soltorkade tomater
1 kruka basilika
8 skivor parmaskinka
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt smör till mjölkproteinfritt matfett och mozzarella till mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2761 KJ / 660 kCal
Fett54 g
Salt3 g
Kolhydrater18 g
Protein23 g
Kommentarer