Ägg Benedict med ciabatta och parmaskinka

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Ägg Benedict med ciabatta och parmaskinka

Ägg Benedict på ciabatta med tapenade, skivor av tomat och mozarella, färsk basilika, pocherade ägg, parmaskinka och hollandaise. Ett spännande recept med smak av Italien.

Ägg Benedict med ciabatta och parmaskinka

Ingredienser

4 portioner

Hollandaisesås

150 g  smör
2   äggulor
2 msk  torrt vitt vin
1 krm  salt
1/2 msk  citronsaft

Pocherat ägg

1 l  vatten
3 msk  ättiksprit (12%)
4   ägg

Tillbehör

2   tomater
1   mozzarella (à 125 g)
4   skivor ciabattabröd
1 dl  tapenade på soltorkade tomater
1   kruka basilika
8   skivor parmaskinka
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt smör till mjölkproteinfritt matfett och mozzarella till mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2761 KJ / 660 kCal
Fett54 g
Salt3 g
Kolhydrater18 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Ciabatta med lök, skinka & mozzarella
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vegansk prinsesstårta
Betyg 3.6 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägg Florentine- pocherat ägg med kallrökt lax och spenat
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kakdeg med choklad och mint
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citron- och ingefärssnitt
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rocky road med tranbär
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga