Ägg Benedict med ciabatta och parmaskinka
Ägg Benedict på ciabatta med tapenade, skivor av tomat och mozarella, färsk basilika, pocherade ägg, parmaskinka och hollandaise. Ett spännande recept med smak av Italien.
Ingredienser
4 portioner
Hollandaisesås
150 g smör
2 äggulor
2 msk torrt vitt vin
1 krm salt
1/2 msk citronsaft
Pocherat ägg
1 l vatten
3 msk ättiksprit (12%)
4 ägg
Tillbehör
2 tomater
1 mozzarella (à 125 g)
4 skivor ciabattabröd
1 dl tapenade på soltorkade tomater
1 kruka basilika
8 skivor parmaskinka
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt smör till mjölkproteinfritt matfett och mozzarella till mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2761 KJ / 660 kCal
Fett54 g
Salt3 g
Kolhydrater18 g
Protein23 g
Kommentarer