Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Avancerad

Ägg Benedict med ciabatta och parmaskinka

Ägg Benedict på ciabatta med tapenade, skivor av tomat och mozarella, färsk basilika, pocherade ägg, parmaskinka och hollandaise. Ett spännande recept med smak av Italien.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hollandaisesås: Smält smöret i en kastrull på svag värme. Blanda äggulor och vin i en annan kastrull. Ställ kastrullen i ett sjudande vattenbad och vispa tills blandningen tjocknar.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det smälta smöret lite i taget. Undvik att ta med den sista vita bottensatsen i smöret. Smaka av med salt och ev. lite citronsaft. 
  3. Pocherat ägg: Koka upp vatten och ättika i en låg vid panna. Knäck äggen ett i taget i en kopp. Låt äggen försiktigt glida ner i vattnet och sjud dem ca 2 minuter. Ta upp äggen med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  4. Tillbehör: Skiva tomaterna och skär mozzarellan i skivor. Rosta bröden i brödrost eller i torr en panna. Lägg upp bröden på tallrikar och bred på tapenaden.
  5. Plocka av basilikabladen och lägg dem tomat och mozzarella på bröden. Lägg på skinkan och ägg och ringla över hollandaisesås. Dra över ett ordentligt varv med svartpepparkvarnen. Servera genast.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt smör till mjölkproteinfritt matfett och mozzarella till mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Hollandaisesås
  • 150 g smör
  • 2 äggulor
  • 2 msk torrt vitt vin
  • 1 krm salt
  • 1/2 msk citronsaft
Pocherat ägg
  • 1 l vatten
  • 3 msk ättiksprit (12%)
  • 4 ägg
Tillbehör
  • 2 tomater
  • 1 mozzarellaost (à 125 g)
  • 4 skivor ciabattabröd
  • 1 dl tapenade på soltorkade tomater
  • 1 kruka basilika
  • 8 skivor parmaskinka
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2761 kJ / 660 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept