Sparris med pocherat ägg och romescocrème

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Sparris med pocherat ägg och romescocrème

Smakrik och vacker rätt. Crèmen med mandel och paprika passar bra till den kokta sparrisen. Tveka inte att göra de krämiga pocherade äggen, det är superenkelt att göra när du använder vinägermetoden.

Sparris med pocherat ägg och romescocrème

Ingredienser

4 portioner

Romescocrème

100 g hel skållad mandel
1 grillad paprika (inlagd)
1/2 msk rödvinsvinäger
1 dl majonnäs
salt
svartpeppar

Sparris

500 g vit sparris
saften av 1 citron (1 citron motsvarar 3 msk saft)
10 dl vatten
2 tsk strösocker
2 tsk salt

Pocherade ägg

3/4 dl äppelcidervinäger
4 ägg
11 dl vatten
2 förp babyspenat (à 65 g)

Till servering

surdegsbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1815 KJ / 433 kCal
Fett36 g
Salt1.6 g
Kolhydrater6 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Eggs florentine
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägg Benedict
Betyg 2.8 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad grön sparris med ägg- och örtvinägrett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pocherat ägg med råstekt blomkål och serrano
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig sparrissoppa med laxsmörgås Benedict
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga