Sparris med pocherat ägg och romescocrème

2
0
Sparris med pocherat ägg och romescocrème

Smakrik och vacker rätt. Crèmen med mandel och paprika passar bra till den kokta sparrisen. Tveka inte att göra de krämiga pocherade äggen, det är superenkelt att göra när du använder vinägermetoden.

Sparris med pocherat ägg och romescocrème

Ingredienser

4 portioner

Romescocrème

100 g hel skållad mandel
1 grillad paprika (inlagd)
1/2 msk rödvinsvinäger
1 dl majonnäs
salt och svartpeppar

Sparris

500 g vit sparris
saften av 1 citron (1 citron motsvarar 3 msk saft)
10 dl vatten
2 tsk strösocker
2 tsk salt

Pocherade ägg

3/4 dl äppelcidervinäger
4 ägg
11 dl vatten
2 förp babyspenat (à 65 g)

Till servering

surdegsbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1815 KJ / 433 kCal
Fett 36 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 6 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden