Toad in the hole med bacon och mozzarella | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Toad in the hole med bacon och mozzarella

Toad in the hole är en traditionell engelsk rätt som lagas i ugn. Detta smakrika recept gör du av bland annat broccoli, paprika, bacon och mozzarella! Matigt och enkelt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Koka broccolin enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över oljan. Sätt in formen mitt i ugnen och låt paprikan bli varm, 5-10 minuter.
  4. Vispa ihop äggen med mjölken och vatten. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ner lite av äggblandningen i taget till en slät smet. Rör i gräslök, salt och peppar.
  5. Lägg den varma broccolin i formen och häll över smeten. Lägg på bacon, skivad mozzarella och sätt in mitt i ugnen i ca 25 minuter.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk. Lite mozzarella kan ev tålas. Byt annars ut den mot riven hårdost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g fryst broccoli
  • 2 röda paprikor
  • 2 tsk olivolja
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk skuren gräslök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 140 g skivad bacon
  • 1 mozzarella (à 125 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2112 kJ / 505 kCal