Mozzarellamackor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mozzarellamackor

Dessa ljuvliga och snabblagade mozzarellamackor är underbara som förrätt eller lättare lunch. Allt du behöver är vitt bröd, smör, sallad, mozzarella, bacon, tomat och majonnäs. Lika uppskattat hos vuxna som hos barn!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Knaperstek skivad bacon. Låt dem rinna av på ett hushållspapper.
  2. Bre majonnäs på hälften av brödskivorna. Lägg på romansalladsblad och tomatskivor. Salta.
  3. Skär mozzarella i skivor, fördela på mackorna. Toppa med knaperstekt bacon. Lägg på en skiva vitt bröd.
  4. Bre över- och undersida med ett tunt lager smör. Stek mackorna gyllene på bägge sidor.
  5. Dela mackorna och stapla dem ovanpå varandra.
  6. Garnera med saltgurka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 140 g skivad bacon
  • majonnäs
  • 8 skivor vitt bröd
  • romansalladsblad
  • tomatskivor
  • salt
  • 125 g mozzarella
  • smör
Garnering
  • saltgurka
Lägg till i inköpslistan