Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad

7
1
Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad

Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad är lite jul och lite mer. Marinaden som du lägger revbensspjällen i innehåller bland annat sesamfrö, honung och ingefära. Till det har du en fräsch kålsallad med koriander, kryddig röd chili och annat gott.

Skriv ut
Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad

Ingredienser

4 portioner

Revben

1 kg
tjocka revbensspjäll
1 msk
balsamvinäger
2 msk
honung
1/2 dl
soja
1/2 dl
olja
1 krm
svartpeppar
1/2 tsk
mald ingefära
1 msk
sesamfrö

Kålsallad

1
salladskål
1
röd chili
1
morot
1
kruka koriander
1
lime
1 msk
olja
2 msk
sesamolja
1 msk
honung
1 tsk
ättika (12%)
1 krm
salt
2 dl
böngroddar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Pernilla

2020-10-11

Revbenen bara gled i sär. Salladen till var jättegod. Körde revbenen på fläkten i ugnen & det halverade tiden. Tog tempen på köttet så att det låg på 85 grader. Hade inte sesamfrön på revbenen. Penslade köttet med marinaden. 🤩 Dressingen till salladen blev jättegod. Använde röd paprika istället för chilli 🌶. 🤩

Näringsvärde per portion

Energi 3367 KJ / 805 kCal
Fett 57 g
Salt 3 g
Kolhydrater 22 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept