Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad

Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
2
Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad

Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad är lite jul och lite mer. Marinaden som du lägger revbensspjällen i innehåller bland annat sesamfrö, honung och ingefära. Till det har du en fräsch kålsallad med koriander, kryddig röd chili och annat gott.

Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad

Ingredienser

4 portioner

Revben

1 kg tjocka revbensspjäll
1 msk balsamvinäger
2 msk honung
1/2 dl soja
1/2 dl olja
1 krm svartpeppar
1/2 tsk mald ingefära
1 msk sesamfrö

Kålsallad

1 salladskål
1 röd chili
1 morot
1 kruka koriander
1 lime
1 msk olja
2 msk sesamolja
1 msk honung
1 tsk ättika (12%)
1 krm salt
2 dl böngroddar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt gott!

Eva

2021-08-01

Revbenen bara gled i sär. Salladen till var jättegod. Körde revbenen på fläkten i ugnen & det halverade tiden. Tog tempen på köttet så att det låg på 85 grader. Hade inte sesamfrön på revbenen. Penslade köttet med marinaden. 🤩 Dressingen till salladen blev jättegod. Använde röd paprika istället för chilli 🌶. 🤩

Pernilla

2020-10-11

Näringsvärde per portion

Energi3367 KJ / 805 kCal
Fett57 g
Salt3 g
Kolhydrater22 g
Protein49 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze
Betyg 4.2 av 5.
153 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glaserade revbensspjäll med kål- och äppelsallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärsmarinerade revbensspjäll med julpickles
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglaserade revbensspjäll - Tips vid tidsbrist
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grymma kamben
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revben med plommon och stjärnanis
Betyg 3 av 5.
56 personer har röstat
Under 60 min att tillaga