Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad

8
2
Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad

Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad är lite jul och lite mer. Marinaden som du lägger revbensspjällen i innehåller bland annat sesamfrö, honung och ingefära. Till det har du en fräsch kålsallad med koriander, kryddig röd chili och annat gott.

Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad

Ingredienser

4 portioner

Revben

1 kg tjocka revbensspjäll
1 msk balsamvinäger
2 msk honung
1/2 dl soja
1/2 dl olja
1 krm svartpeppar
1/2 tsk mald ingefära
1 msk sesamfrö

Kålsallad

1 salladskål
1 röd chili
1 morot
1 kruka koriander
1 lime
1 msk olja
2 msk sesamolja
1 msk honung
1 tsk ättika (12%)
1 krm salt
2 dl böngroddar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Eva

2021-08-01

Fantastiskt gott!

Pernilla

2020-10-11

Revbenen bara gled i sär. Salladen till var jättegod. Körde revbenen på fläkten i ugnen & det halverade tiden. Tog tempen på köttet så att det låg på 85 grader. Hade inte sesamfrön på revbenen. Penslade köttet med marinaden. 🤩 Dressingen till salladen blev jättegod. Använde röd paprika istället för chilli 🌶. 🤩

Näringsvärde per portion

Energi 3367 KJ / 805 kCal
Fett 57 g
Salt 3 g
Kolhydrater 22 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden