Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad
Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad är lite jul och lite mer. Marinaden som du lägger revbensspjällen i innehåller bland annat sesamfrö, honung och ingefära. Till det har du en fräsch kålsallad med koriander, kryddig röd chili och annat gott.
Ingredienser
4 portioner
Revben
1 kg tjocka revbensspjäll
1 msk balsamvinäger
2 msk honung
1/2 dl soja
1/2 dl olja
1 krm svartpeppar
1/2 tsk mald ingefära
1 msk sesamfrö
Kålsallad
1 salladskål
1 röd chili
1 morot
1 kruka koriander
1 lime
1 msk olja
2 msk sesamolja
1 msk honung
1 tsk ättika (12%)
1 krm salt
2 dl böngroddar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3367 KJ / 805 kCal
Fett57 g
Salt3 g
Kolhydrater22 g
Protein49 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt gott!
Eva
2021-08-01Revbenen bara gled i sär. Salladen till var jättegod. Körde revbenen på fläkten i ugnen & det halverade tiden. Tog tempen på köttet så att det låg på 85 grader. Hade inte sesamfrön på revbenen. Penslade köttet med marinaden. 🤩 Dressingen till salladen blev jättegod. Använde röd paprika istället för chilli 🌶. 🤩
Pernilla
2020-10-11