Svartvinbärsmarinerade revbensspjäll med julpickles

6
1
Svartvinbärsmarinerade revbensspjäll med julpickles

Revbensspjällen blir riktigt fina och möra om du låter dem ligga över natten i den här smakrika svartvinbärsmarinaden. Servera dem på buffén tillsammans med heminlagda julpickles eller som söndagsmiddag med klyftpotatis och en god sallad.

Skriv ut
Svartvinbärsmarinerade revbensspjäll med julpickles

Ingredienser

8 bufféportioner

Revbensspjäll

2 msk
flytande honung
3 msk
vitvinsvinäger
2 dl
svartvinbärssaft
2 tsk
mald ingefära
ca 1 1/2 kg
rimmat revbensspjäll

Pickles

3
morötter
1
liten kålrot
250 g
pärllök
1
gurka
1/2 dl
ättika (12%)
3 dl
strösocker
4 1/2 dl
vatten
3
lagerblad
10
kryddpepparkorn
5
hela kryddnejlikor
1
pomeransskal
-
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per port exkl serveringstillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Susanna

2018-12-03

Hej, hur fungerar det med rimmade revbensspjäll som det ska vara i detta recept, köper man dem rimmade eller behöver en rimma revbensspjällen själv, (koka dem?) sedan ha på glaze? Är det tjocka eller tunna revbenspjäll som passar bäst till detta recept? Tack på förhand.

Redaktionen ICAse

2019-01-14

Hej Susanna! Det ska vara rimmade revbensspjäll till detta. Dessvärre har vi eget inget recept hur man gör detta i dagsläget. Men i det här receptet står det hur man gör: https://www.ica.se/recept/rimmade-spjall-med-chiliglaze-713216/ Hälsningar Michelle Tjocka spjäll blir bäst till det här receptet. Tar man tunna måste tiden i ugnen anpassas.

Näringsvärde per portion

Energi 2034 KJ / 486 kCal
Fett 26 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 28 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept