Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Svartvinbärsmarinerade revbensspjäll med julpickles

Revbensspjällen blir riktigt fina och möra om du låter dem ligga över natten i den här smakrika svartvinbärsmarinaden. Servera dem på buffén tillsammans med heminlagda julpickles eller som söndagsmiddag med klyftpotatis och en god sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Revbensspjäll: Blanda honung, vinäger, vinbärssaft och ingefära. Lägg revbensspjället i dubbla fryspåsar, häll på marinaden, knyt ihop påsen och massera runt marinaden. Låt köttet marinera ca 1 dygn i kylskåpet. Vänd påsen då och då.
  2. Pickles: Skala morötter, kålrot och lök. Skiva morötterna, skär kålroten i ca 2 cm stora tärningar. Dela gurkan på längden, kärna ur och skär i breda halvmånar.  
  3. Koka upp ättika, socker och vatten tillsammans med kryddor och pomerans.
  4. Koka morötter, lök och kålrötter i saltat vatten 7-8 minuter. Häll av dem i ett durkslag. Lägg morötter, kålrot, lök och gurka i ättikslagen. Låt det bli kallt. Låt picklesen stå i kylen minst ett dygn.
  5. Sätt ugnen på 175°C.
  6. Revbensspjäll: Häll marinaden i en kastrull och koka tills den blir simmig. Lägg spjällen med bensidan upp i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen tills revbenens innertemperatur är ca 85°C, 1 1/2- 2 timmar. Vänd spjällen då och då och pensla med marinaden mot slutet. 
  7. Skär spjällen i mindre bitar och servera med julpickles.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per port exkl serveringstillbehör.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Revbensspjäll
  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl svartvinbärssaft
  • 2 tsk mald ingefära
  • ca 1 1/2 kg rimmat revbensspjäll
Pickles
  • 3 morötter
  • 1 liten kålrot
  • 250 g pärllök
  • 1 gurka
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 3 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 1 pomeransskal
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2034 kJ / 486 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept