Svartvinbärsmarinerade revbensspjäll med julpickles
Revbensspjällen blir riktigt fina och möra om du låter dem ligga över natten i den här smakrika svartvinbärsmarinaden. Servera dem på buffén tillsammans med heminlagda julpickles eller som söndagsmiddag med klyftpotatis och en god sallad.
Ingredienser
8 bufféportioner
Revbensspjäll
2 msk flytande honung
3 msk vitvinsvinäger
2 dl svartvinbärssaft
2 tsk mald ingefära
ca 1 1/2 kg rimmat revbensspjäll
Pickles
3 morötter
1 liten kålrot
250 g pärllök
1 gurka
1/2 dl ättika (12%)
3 dl strösocker
4 1/2 dl vatten
3 lagerblad
10 kryddpepparkorn
5 hela kryddnejlikor
1 pomeransskal
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärde per port exkl serveringstillbehör.
Energi2034 KJ / 486 kCal
Fett26 g
Salt0.3 g
Kolhydrater28 g
Protein35 g
Kommentar
Hej, hur fungerar det med rimmade revbensspjäll som det ska vara i detta recept, köper man dem rimmade eller behöver en rimma revbensspjällen själv, (koka dem?) sedan ha på glaze? Är det tjocka eller tunna revbenspjäll som passar bäst till detta recept? Tack på förhand.
Susanna
2018-12-03Hej Susanna! Det ska vara rimmade revbensspjäll till detta. Dessvärre har vi eget inget recept hur man gör detta i dagsläget. Men i det här receptet står det hur man gör: https://www.ica.se/recept/rimmade-spjall-med-chiliglaze-713216/ Hälsningar Michelle Tjocka spjäll blir bäst till det här receptet. Tar man tunna måste tiden i ugnen anpassas.
Redaktionen
2019-01-14