Glaserade revbensspjäll med kål- och äppelsallad

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Glaserade revbensspjäll med kål- och äppelsallad

Utsökt saftiga och smakfulla ribs med rökig glaze att servera på buffébordet eller som festlig huvudrätt. Servera med den fräscha kålsalladen för en riktig härlig måltid.

Glaserade revbensspjäll med kål- och äppelsallad

Ingredienser

6 bufféportioner
ca 1 kg  tjocka revbensspjäll
2   gula lökar
2   morötter
1   äpple
1 dl  rökig bbq-sås
2   oxbuljongtärningar

Glaze

1 1/2 dl  rökig bbq-sås
2 tsk  spiskummin
svartpeppar

Kålsallad

ca 600 g  spetskål
1/2 tsk  salt
1   silverlök
1   grönt äpple
2 dl  crème fraiche
1 dl  majonnäs
1 msk  curry

Till servering

1   ask solrosskott eller ärtskott (à 100 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i BBQ-såsen och buljongen i övrigt fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättnignsprodukt. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3000 KJ / 715 kCal
Fett48 g
Salt4.02 g
Kolhydrater34 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Bufféköttbullar
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Påské bowl med lammstek eller kyckling
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkotletter med getostkräm
Betyg 4.7 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Påskrutor med citron
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Dijonkyckling med brysselkål och mandelpotatis
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fågelbon av salta pinnar och choklad
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga