Glaserade revbensspjäll med kål- och äppelsallad
Utsökt saftiga och smakfulla ribs med rökig glaze att servera på buffébordet eller som festlig huvudrätt. Servera med den fräscha kålsalladen för en riktig härlig måltid.
Ingredienser
6 bufféportioner
ca 1 kg tjocka revbensspjäll
2 gula lökar
2 morötter
1 äpple
1 dl rökig bbq-sås
2 oxbuljongtärningar
Glaze
1 1/2 dl rökig bbq-sås
2 tsk spiskummin
svartpeppar
Kålsallad
ca 600 g spetskål
1/2 tsk salt
1 silverlök
1 grönt äpple
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 msk curry
Till servering
1 ask solrosskott eller ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi3000 KJ / 715 kCal
Fett48 g
Salt4.02 g
Kolhydrater34 g
Protein35 g
Kommentarer