Glaserade revbensspjäll med kål- och äppelsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glaserade revbensspjäll med kål- och äppelsallad

Utsökt saftiga och smakfulla ribs med rökig glaze att servera på buffébordet eller som festlig huvudrätt. Servera med den fräscha kålsalladen för en riktig härlig måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp revbensspjället i rikligt saltat vatten.
  2. Skölj revbensspjället i kallt vatten. Lägg tillbaka köttet i kastrullen och häll på nytt vatten så att det når ca 3 cm över köttet. 
  3. Skala lök och morötter. Dela och skär lök, morötter och äpple i ca 2 cm stora bitar.
  4. Tillsätt grönsaker, äpple, BBQ-sås och buljongtärningar. Koka sakta ca 1 1/2 timme. Skumma under tiden.
  5. Glaze: Blanda BBQ-sås med spiskummin. Krydda med salt och rikligt med svartpeppar.
  6. Skär köttet i bitar mellan revbenen. Massera in glazen i köttet. Lägg bitarna på en plåt. Sätt ugnen på 225˚C.
  7. Kålsallad: Ansa och strimla kålen fint. Massera in saltet i kålen.
  8. Skala och skiva löken fint. Dela, kärna ur och riv äpplet grovt.
  9. Blanda kål, lök och äpple med crème fraiche, majonnäs och curry. Smaksätt med salt och peppar.
  10. Sätt in plåten med revbensspjällen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.
  11. Till servering: Servera revbensspjällen med kål- och äppelsallad och solrosskott.

För alla

Kontrollera noga innehållet i BBQ-såsen och buljongen i övrigt fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättnignsprodukt. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6 bufféportioner
  • ca 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 äpple
  • 1 dl rökig bbq-sås
  • 2 oxbuljongtärningar
Glaze
  • 1 1/2 dl rökig bbq-sås
  • 2 tsk spiskummin
  • svartpeppar
Kålsallad
  • ca 600 g spetskål
  • 1/2 tsk salt
  • 1 silverlök
  • 1 grönt äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk curry
Till servering
  • 1 ask solrosskott eller ärtskott (à 100 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3000 kJ / 715 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept