Glaserade revbensspjäll med kål- och äppelsallad

2
0
Glaserade revbensspjäll med kål- och äppelsallad

Utsökt saftiga och smakfulla ribs med rökig glaze att servera på buffébordet eller som festlig huvudrätt. Servera med den fräscha kålsalladen för en riktig härlig måltid.

Skriv ut
Glaserade revbensspjäll med kål- och äppelsallad

Ingredienser

6 bufféportioner
ca 1 kg
tjocka revbensspjäll
2
gula lökar
2
morötter
1
äpple
1 dl
rökig bbq-sås
2
oxbuljongtärningar

Glaze

1 1/2 dl
rökig bbq-sås
2 tsk
spiskummin
-
svartpeppar

Kålsallad

ca 600 g
spetskål
1/2 tsk
salt
1
silverlök
1
grönt äpple
2 dl
crème fraiche
1 dl
majonnäs
1 msk
curry

Till servering

1
ask solrosskott eller ärtskott (à 100 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i BBQ-såsen och buljongen i övrigt fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättnignsprodukt. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3000 KJ / 715 kCal
Fett 48 g
Salt 4.02 g
Kolhydrater 34 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept