Revben med plommon och stjärnanis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Revben med plommon och stjärnanis

Revbensspjäll med smak av jul – kryddnejlika, stjärnanis och ingefära bidrar med en söt kryddighet. Kronan på verket blir katrinplommonen som ugnssteks tillsammans med spjällen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skär revbenen i bitar mellan benen.
  3. Skär plommonen i tärningar. Skala och riv ingefäran.
  4. Blanda ingefäran med nejlika, stjärnanis och ketjap manis. Blanda sedan såsen med revbenen och plommonen. Lägg allt i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen ca 25 minuter. Vänd köttet då och då.
  5. Servera gärna tillsammans med picklad citron.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut ketjap manis mot soja.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg förkokta revbensspjäll
  • 8 katrinplommon
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 krm malen kryddnejlika
  • 2 stjärnanis
  • 2 dl ketjap manis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1587 kJ / 379 kCal