Örtmarinad
![Örtmarinad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_97313/cf_259/ortmarinad.jpg)
En allround-marinad till alla sorters kött, men även grönsaker. Blanda den råvara du väljer i marinaden och låt ligga minst två timmar. Ju längre köttet får ligga i marinaden, desto mer smak får köttet från de fräscha örterna.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
![Örtmarinad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_97313/cf_259/ortmarinad.jpg)
Ingredienser
För 1 sats
4 vitlöksklyftor
finrivet skal och färskpressad juice av 1 lime
1/2 dl finhackad färsk rosmarin
1/2 dl finhackad citrontimjan
1/2 dl finhackad salvia
1 dl olivolja
2 tsk salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är på hela marinaden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3409 KJ / 814 kCal
Fett87 g
Salt13.9 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g
Kommentarer