Örtmarinad

Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Örtmarinad

En allround-marinad till alla sorters kött, men även grönsaker. Blanda den råvara du väljer i marinaden och låt ligga minst två timmar. Ju längre köttet får ligga i marinaden, desto mer smak får köttet från de fräscha örterna.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Örtmarinad

Ingredienser

För 1 sats
4   vitlöksklyftor
finrivet skal och färskpressad juice av 1   lime
1/2 dl  finhackad färsk rosmarin
1/2 dl  finhackad citrontimjan
1/2 dl  finhackad salvia
1 dl  olivolja
2 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är på hela marinaden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3409 KJ / 814 kCal
Fett87 g
Salt13.9 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Örtmarinerad grillkyckling
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitlöksmarinad med örter
Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Honungsmarinad med soja och sambal oelek
Betyg 3.7 av 5.
62 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade lammracks med rosmarin
Betyg 3.9 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödvinsmarinad
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kaffe- och chilimarinad
Betyg 5 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga