Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg är ett mästerligt recept som garanterat blir succé på middagsbjudningen. Servera gärna med risotto och fräst svamp och en blandad sallad.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi979 KJ / 234 kCal
Fett9 g
Salt4.69 g
Kolhydrater1 g
Protein37 g
Kommentarer
22 stBland det godaste jag ätit!
Marilyn
Super Gott.
Anders
Bytte ut mot dovhjort, blev perfekt..! Sältan i köttet mot den lite sötare potatisgratängen, frästa trattkantareller och ett glas rött…! Mycket bra recept….!
Peder
Jo, Ann-Charlotte, många grönsaker är klimatsmartare än kött, även älgkött. Men det här är nog fel forum för den debatten. Har du några husmorstips för hur man lyckas extra bra med sin tjälknöl?
Markus
Klimatkompensera älg??? Kan knappast bli mera klimatsmart.
Ann-charlott
Oavsett kilovikt så är det inte så stor skillnad på timmarna. Jag har aldrig vägt köttet. Och kanske har jag haft tur, men det har alltid fungerat för mej.
Carina
Nu finns det ju ett reglage mellan antal personer och hur mycket kött man skall ha. Drar man i det ändrar man antalet portioner detta medför i sin tur att man justerar mängden ingredienser även kött. Går dock inte att få exakt 1 kg kött men väl 9/10kg eller 1 1/10kg. Jag har gjort tjälknöl efter detta recept, mycket gott. Dubbeltumme upp för detta recept.
Daniel
Har inte prövat receptet ännu men det som stör mig är att receptet är på 1 1/2 kg fast det verkar vara omöjligt att hitta en 1 1/2 kilos köttbit i våra närmaste fyra ica-butiker. Alla bitar är på 1,0 kg. Lite variation kunde vara bra.
Jan
Låter gott
Cynthia
Ser bra ut, provar och återkommer
Torsten