Tjälknöl - Medelpad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tjälknöl - Medelpad

Överraska dina gäster med en ljuvlig tjälknöl från Medelpad! Det möra köttet med subtil enbär- och timjansmak serveras i tunna skivor tillsammans med en krämig potatisgratäng.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 75°C.
  2. Lägg steken otinad i en ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 6-12 timmar. Innertemperaturen på köttet ska vara 65-70°C.
  3. Koka upp vattnet med salt och socker i en gryta och låt kallna. Tillsätt enbär och timjan. Lägg ner den varma steken i lagen. Låt ligga svalt 4-5 timmar.
  4. Ta upp steken och torka den lätt med hushållspapper. Skär steken i tunna skivor och servera med potatisgratäng.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/4 kg djupfryst älgstek
  • 10 dl vatten
  • 1 dl salt
  • 1/2 dl socker
  • 10 krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
Lägg till i inköpslistan