Viltmarinerad kyckling

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
2
Viltmarinerad kyckling

Den perfekta kycklingen till buffén. Kycklingen ligger i en viltinspirerad marinad med senap, balsamvinäger och enbär. Går lika bra att servera varm som kall. Lätt att förbereda och kan med fördel tillagas dagen före.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Viltmarinerad kyckling

Ingredienser

10 portioner
10 kycklingfiléer
2 tsk salt
1/2 tsk malen vitpeppar
1 - 2 msk smör

Dressing

2 msk senap
4 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger
2 msk vatten
1 tsk krossade enbär
1 tsk torkad timjan
1/2 dl hackat kryddgrönt av timjan, gräslök och persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Rekommenderar starkt.Bra bjudmat.

Meliha

2012-09-28

Jag kan verkligen rekommendera denna rätt som är lätt att göra i ordning i förväg. God tillsammans med pastasallad och tzatsiki.

Katarina

2007-08-20

Testa liknande recept

Stekt älginnanlår med blandsvamp
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerad fläskfilé med grön örtsås
Betyg 3.9 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltbiffar med enbärsstekta rotfrukter
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Romanesco med senap och salvia
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico
Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddstekt oxfilé med rödvinssky
Betyg 4.1 av 5.
44 personer har röstat
Under 60 min att tillaga