Viltmarinerad kyckling

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
2
Viltmarinerad kyckling

Den perfekta kycklingen till buffén. Kycklingen ligger i en viltinspirerad marinad med senap, balsamvinäger och enbär. Går lika bra att servera varm som kall. Lätt att förbereda och kan med fördel tillagas dagen före.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Viltmarinerad kyckling

Ingredienser

10 portioner
10   kycklingfiléer
2 tsk  salt
1/2 tsk  malen vitpeppar
1 - 2 msk  smör

Dressing

2 msk  senap
4 msk  rapsolja
1 msk  balsamvinäger
2 msk  vatten
1 tsk  krossade enbär
1 tsk  torkad timjan
1/2 dl  hackat kryddgrönt av timjan, gräslök och persilja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: Stek i laktosfritt smör
Gör mjölkproteinfri: Stek i mjölkfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Rekommenderar starkt.Bra bjudmat.

Meliha

2012-09-28

Jag kan verkligen rekommendera denna rätt som är lätt att göra i ordning i förväg. God tillsammans med pastasallad och tzatsiki.

Katarina

2007-08-20

Testa liknande recept

Stekt älginnanlår med blandsvamp
Betyg 4.5 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerad fläskfilé med grön örtsås
Betyg 3.8 av 5.
94 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enbärsstek med mandelpotatis
Betyg 2.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltbiffar med enbärsstekta rotfrukter
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tjälknöl
Betyg 3.7 av 5.
204 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddstekt oxfilé med rödvinssky
Betyg 4.1 av 5.
44 personer har röstat
Under 60 min att tillaga