Viltmarinerad kyckling

5
2
Viltmarinerad kyckling

Den perfekta kycklingen till buffén. Kycklingen ligger i en viltinspirerad marinad med senap, balsamvinäger och enbär. Går lika bra att servera varm som kall. Lätt att förbereda och kan med fördel tillagas dagen före.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Viltmarinerad kyckling

Ingredienser

10 portioner
10 kycklingfiléer
2 tsk salt
1/2 tsk malen vitpeppar
1 - 2 msk smör

Dressing

2 msk senap
4 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger
2 msk vatten
1 tsk krossade enbär
1 tsk torkad timjan
1/2 dl hackat kryddgrönt av timjan, gräslök och persilja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: Stek i laktosfritt smör
Gör mjölkproteinfri: Stek i mjölkfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Meliha

2012-09-28

Rekommenderar starkt.Bra bjudmat.

Katarina

2007-08-20

Jag kan verkligen rekommendera denna rätt som är lätt att göra i ordning i förväg. God tillsammans med pastasallad och tzatsiki.