Viltmarinerad kyckling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Viltmarinerad kyckling

Den perfekta kycklingen till buffén. Kycklingen ligger i en viltinspirerad marinad med senap, balsamvinäger och enbär. Går lika bra att servera varm som kall. Lätt att förbereda och kan med fördel tillagas dagen före.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  3. Bryn filéerna på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg dem i en långpanna.
  4. Efterstek kycklingen i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Blanda ihop dressingen.
  6. Skär kycklingen i skivor och lägg på ett fat.
  7. Häll över dressingen. Servera kycklingen genast eller låt den kallna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: Stek i laktosfritt smör
Gör mjölkproteinfri: Stek i mjölkfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 10 kycklingfiléer
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk malen vitpeppar
  • 2 msk smör
Dressing
  • 2 msk senap
  • 4 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1/2 dl hackat kryddgrönt av timjan, gräslök och persilja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info