Tiramisurulltårta

115
2
Tiramisurulltårta

Ingen efterrätt är så italiensk som tiramisu, en ljuvlig upplevelse i olika lager. Här är den gjord som en rulltårta med mascarpone, apelsin, kaffe och kakao som fyllning. Serveras med gott kaffe och några friska hallon.

Tiramisurulltårta

Ingredienser

14 bitar

Botten

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk eller vatten

Fyllning

250 g mascarpone
3 msk florsocker
1 apelsin
1/2 dl starkt kaffe
1 msk kakao

Till servering

hallon

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk eller vatten till botten. Byt ut mascarpone mot laktosfritt färskostalternativ alternativt vispa laktosfri kvarg och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ersättningsalternativ eller vatten till botten. Byt ut mascarpone mot mjölkproteinfritt färskostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

115

Kommentarer

Anita

2015-03-20

Jag serverade rulltårtan med apelsin/chokladglass från Sia. Garnerade med konserverade mandariner med flisad blockchoklad. Härlig kombination och vackert.

Erika

2013-10-17

Receptet var enkelt och roligt att tillaga,jag satte till havtornsmarmelad och contreau i rulltårtan och serverade det med mixade havtorn till istället för hallon.Hade detta på en bjudning där gästerna blev positivt överraskade av den goda smaken som bröt fint mot kaffeinslaget Innovativt och nytt inslag med tanke på alla havtornsbuskarna jag länsade på västkusten i somras,en vitaminkick såväl som dessert bomb

Näringsvärde per portion

Energi 714 KJ / 825 kCal
Fett 87 g
Kolhydrater 194 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden