Tiramisurulltårta
Ingen efterrätt är så italiensk som tiramisu, en ljuvlig upplevelse i olika lager. Här är den gjord som en rulltårta med mascarpone, apelsin, kaffe och kakao som fyllning. Serveras med gott kaffe och några friska hallon.
Ingredienser
14 bitar
Botten
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk eller vatten
Fyllning
250 g mascarpone
3 msk florsocker
1 apelsin
1/2 dl starkt kaffe
1 msk kakao
Till servering
hallon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi714 KJ / 825 kCal
Fett8.7 g
Kolhydrater19.4 g
Protein3.2 g
Kommentarer
Jag serverade rulltårtan med apelsin/chokladglass från Sia. Garnerade med konserverade mandariner med flisad blockchoklad. Härlig kombination och vackert.
Anita
2015-03-20Receptet var enkelt och roligt att tillaga,jag satte till havtornsmarmelad och contreau i rulltårtan och serverade det med mixade havtorn till istället för hallon.Hade detta på en bjudning där gästerna blev positivt överraskade av den goda smaken som bröt fint mot kaffeinslaget Innovativt och nytt inslag med tanke på alla havtornsbuskarna jag länsade på västkusten i somras,en vitaminkick såväl som dessert bomb
Erika
2013-10-17