Ingen efterrätt är så italiensk som tiramisu, en ljuvlig upplevelse i olika lager. Här är den gjord som en rulltårta med mascarpone, apelsin, kaffe och kakao som fyllning. Serveras med gott kaffe och några friska hallon.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk eller vatten till botten. Byt ut mascarpone mot laktosfritt färskostalternativ alternativt vispa laktosfri kvarg och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ersättningsalternativ eller vatten till botten. Byt ut mascarpone mot mjölkproteinfritt färskostalternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anita
2015-03-20Jag serverade rulltårtan med apelsin/chokladglass från Sia. Garnerade med konserverade mandariner med flisad blockchoklad. Härlig kombination och vackert.
Erika
2013-10-17Receptet var enkelt och roligt att tillaga,jag satte till havtornsmarmelad och contreau i rulltårtan och serverade det med mixade havtorn till istället för hallon.Hade detta på en bjudning där gästerna blev positivt överraskade av den goda smaken som bröt fint mot kaffeinslaget Innovativt och nytt inslag med tanke på alla havtornsbuskarna jag länsade på västkusten i somras,en vitaminkick såväl som dessert bomb