Rostad vit choklad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Rostad vit choklad

Söt och somrig vit choklad får en gyllenbrun färg när den rostas i ugnen. Toppa glassen, desserten eller fruktsalladen med knaprig vit choklad som får en knäckig karaktär när den karamelliseras i ugnen. Superenkelt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Riv chokladen grovt direkt på plåten och rosta mitt i ugnen, 5-10 minuter.
  3. Låt kallna, bryt i bitar och toppa glassen med den.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g vit choklad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 612 kJ / 146 kCal