Tiramisu med rabarber, hallon och apelsin

Italien möter vårprimören rabarber i en frisk tolkning av mångas favoritdessert tiramisu. Kryddad med hallon och apelsin blir tiramisun extra färgglad och fräsch. Låt den gärna ”sätta sig” i kylen över natten. Lite rostad vit choklad är gott att strö över.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Ingredienser
6 portioner
Kompott
300 g skivad rabarber
1 dl hallon
1 dl strösocker
2 msk färskpressad citronjuice
1 krm vaniljpulver
Kräm
2 äggulor
250 g mascarpone
1 krm vaniljpulver
Maräng
2 äggvitor
3/4 dl strösocker
Kex
1 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk apelsinlikör (t ex Cointreau)
10 savoiardikex
Till servering
färska hallon
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1224 KJ / 293 kCal
Fett8 g
Salt0.34 g
Kolhydrater49 g
Protein4 g
Kommentarer
7 stDet här är den perfekta sommarefterrätten. Jag tar mer rabarber och skippar hallon, apelsin och citron. Kexen byter jag mot mandelbiskvier, och så ökar jag satsen lite. Det kan inte bli bättre.
Carin
Jättegott! Bytte hallon mit jordgubbar i kompotten! Doppade sen kexen i flädersaft! Utmärkt dessert att förbereda kvällen innan! Mycket smarrig!
Åsa
Använde jordgubbar istället för rabarber och ökade mängden hallon något. Använde heller inte någon alkohol utan bara apelsinjuice. Toppade med hallon o björnbär. Fick tummen upp av alla som åt och allt tog slut! Jättegod och lagom söt. Lätt att göra :-)
Amanda