Här står Tina Nordströms goda blomkålssoppa på menyn. En krämig och välsmakande soppa med smak av blomkål, crème fraiche, vitlök och en nypa chilipulver. Till soppan gör du mumsiga majsquesadillas fyllda med majs och riven mozzarella. En smarrig och mättande måltid för stora som små.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2016
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: använd mjölk, crème fraiche och mozzarella utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkfritt ostalternativ.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Får nog hålla med många här att smaken på soppan är sådär, originalreceptet smakar bara kokt blomkål. Räddade upp med 2-3 msk grönsaksfond och även lite kycklingfond - då blev smaken helt ok.
Linda
2023-09-20Riktigt god, som jag gjort flera gånger 👍
Ann
2023-09-07Lägg till 2 tärningar grönsaksbuljong och håll eventuellt ner på vattnet nån dl.
Simon
2023-07-04