Bönsallad med rostad blomkål, gräddfil och jalapeno
En matig sallad med mexikanska smaker som är gott till det mesta. Ät tillsammans med nachochips eller bröd för en grönare måltid eller servera till grillad kyckling eller stekt lax. Blir det rester över passar de utmärkt som fyllning i quesadillas.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 förp, kokta svarta bönor (à ca 380 g)
3 msk olivolja
1 blomkål (à 600 g)
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
2 krm chilipulver
3/4 tsk salt
5 rädisor
2 avokador
100 g lagrad hårdost
1 salladshuvud (gärna gem eller grönsallad)
2 dl gräddfil
3 msk inlagda jalapeños
3 msk gula russin
2 msk olivolja
färsk koriander
rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2215 KJ / 529 kCal
Fett41 g
Salt1.95 g
Kolhydrater20 g
Protein17 g
Kommentarer
Jättejättekonstig sallad! Smaklös blomkål (trots att jag kryddade liiite mer än receptet) och oklar blandning av smaker. Prova något annat recept, är mitt tips!
Emmelie
2023-09-11De senaste två åren har denna sallad varit återkommande på menyn. En verklig favorit!
Cecilia
2021-05-08Bönsalladen blev så supergod trots att jag inte hade jalapenjos, rädisor, koriander och sesamfrön hemma. Improviserade och ersatte de ingredienserna med persilja, rödlök, hasselnötter och kapris. Mums, härligt rostat!
Lisa
2021-02-28