Bönsallad med rostad blomkål, gräddfil och jalapeno

13
4
Bönsallad med rostad blomkål, gräddfil och jalapeno

En matig sallad med mexikanska smaker som är gott till det mesta. Ät tillsammans med nachochips eller bröd för en grönare måltid eller servera till grillad kyckling eller stekt lax. Blir det rester över passar de utmärkt som fyllning i quesadillas.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Bönsallad med rostad blomkål, gräddfil och jalapeno

Ingredienser

4 portioner
1 förp, kokta svarta bönor (à ca 380 g)
3 msk olivolja
1 blomkål (à 600 g)
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
2 krm chilipulver
3/4 tsk salt
5 rädisor
2 avokador
100 g lagrad hårdost
1 salladshuvud (gärna gem eller grönsallad)
2 dl gräddfil
3 msk inlagda jalapeños
3 msk gula russin
2 msk olivolja
färsk koriander
rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil och ost mot mjölkproteinfria ersättningprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Cecilia

2021-05-08

De senaste två åren har denna sallad varit återkommande på menyn. En verklig favorit!

Lisa

2021-02-28

Bönsalladen blev så supergod trots att jag inte hade jalapenjos, rädisor, koriander och sesamfrön hemma. Improviserade och ersatte de ingredienserna med persilja, rödlök, hasselnötter och kapris. Mums, härligt rostat!

Emmy

2020-06-17

Vi blev lite besvikna. Många goda ingredienser, men det blev ändå rätt smaklöst. Medelbetyg.

Näringsvärde per portion

Energi 2215 KJ / 529 kCal
Fett 41 g
Salt 1.95 g
Kolhydrater 20 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden