Bönsallad med rostad blomkål, gräddfil och jalapeno | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bönsallad med rostad blomkål, gräddfil och jalapeno

En matig sallad med mexikanska smaker som är gott till det mesta. Ät tillsammans med nachochips eller bröd för en grönare måltid eller servera till grillad kyckling eller stekt lax. Blir det rester över passar de utmärkt som fyllning i quesadillas.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Häll av och skölj bönorna. Torka dem torra med hushållspapper. Blanda med 1 msk olja (för 4 port) på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 10 minuter. Rör om efter halva tiden.
  3. Skär blomkålen i mindre bitar, även de gröna bladen och stammen. Blanda med 2 msk olja (för 4 port), spiskummin, koriander, chilipulver och salt. Lägg blomkålen på plåten med bönorna och rosta ytterligare 10-15 minuter tills blomkålen fått fin färg och bönorna är krispiga. Rör om då och då. Låt svalna lite.
  4. Skiva rädisorna tunt. Dela och kärna ur avokadon. Skär i skivor. Smula osten. Fördela salladsbladen på ett stort fat och lägg på blomkålen och bönorna. Klicka på gräddfilen och lägg på jalapeño och russin. Toppa med rädisor, avokado, ost, koriander och sesamfrön.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil och ost mot mjölkproteinfria ersättningprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp, kokta svarta bönor (à ca 380 g)
  • 3 msk olivolja
  • 1 blomkål (à 600 g)
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 krm chilipulver
  • 3/4 tsk salt
  • 5 rädisor
  • 2 avokador
  • 100 g lagrad hårdost
  • 1 salladshuvud (gärna gem eller grönsallad)
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk inlagda jalapeños
  • 3 msk gula russin
  • 2 msk olivolja
  • färsk koriander
  • rostade sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2215 kJ / 529 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept