Timjanstekt kyckling med sötsyrlig sallad
Detta utsökta recept på timjanstekt kyckling med sötsyrlig sallad är en riktig smakupplevelse! Saftiga kycklingbröstfiléer vänds i timjanhack, steks i ugn och serveras med bulgur och sötsyrlig sallad, som får sin fina smak av honung och ättiksprit.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2013
Ingredienser
4 portioner
1/2 kruka timjan
4 kycklingbröstfiléer
1 msk smör eller margarin
salt och svartpeppar
4 portioner bulgur (eller annat gryn)
Sallad
3 morötter
1/2 knippe rädisor
1/2 isbergssallad
2 dl matyoghurt (10%)
1 msk flytande honung
1 msk ättiksprit
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa. Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Kockknepet: Strimla och stek kycklingen för en snabbare rätt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2214 KJ / 530 kCal
Fett9.8 g
Kolhydrater64 g
Protein40.6 g
Kommentar
Gott och enkelt att laga. Kände fräscht och nyttigt.
Eva
2013-01-14