Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bulgur à la Björn

Denna mumsiga bulgurrätt med quorn svänger du ihop på under en halvtimme. Hälsosam och helt vegetarisk med fräscha ingredienser som sallad, körsbärstomater, basilika och sockerärter. Servera en kall sås eller dressing till.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Stek quornbitarna i smör eller olja.
  2. Koka sockerärterna lätt och halvera dem. Skala och skär rödlöken i klyftor.
  3. Blanda bulgur, quorn, sockerärter, rödlök, halverade tomater, skivade oliver och hackad basilika.
  4. Rör ner citronjuice och olja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dekorera med salladsblad och servera med en god, kall sås och citronklyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på quorn (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).
Gör glutenfri: ersätt bulgur med kokt ris, byt ut quorn mot kycklingfilé.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt matfett eller olja. Byt den kalla mejerisåsen mot en vinägrettdressing.
Gör äggfri: ersätt quorn med t ex kycklingfilé eller färska skaldjur.

Tips

Det går även bra att byta ut quornbitarna mot stekt kycklingfilé.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl bulgur
  • 1 påse quornbitar (à 300 g)
  • smör eller olja till stekning
  • 100 g sockerärtor
  • 1 rödlök
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 dl oliver
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
Servering
  • 1/2 huvud isbergssallad
  • kall sås (t ex spicy rhode island)
  • citronklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2020 kJ / 480 kCal