Bulgur à la Björn

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
0
Bulgur à la Björn

Denna mumsiga bulgurrätt med quorn svänger du ihop på under en halvtimme. Hälsosam och helt vegetarisk med fräscha ingredienser som sallad, körsbärstomater, basilika och sockerärter. Servera en kall sås eller dressing till.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Bulgur à la Björn

Ingredienser

4 portioner
4 dl  bulgur
1   påse quornbitar (à 300 g)
smör eller olja till stekning
100 g  sockerärtor
1   rödlök
1   ask körsbärstomater (à 250 g)
1 dl  oliver
1   kruka basilika
3 msk  färskpressad citronjuice
2 msk  olja
salt och peppar

Servering

1/2   huvud isbergssallad
kall sås (t ex spicy rhode island)
citronklyftor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på quorn (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).
Gör glutenfri: ersätt bulgur med kokt ris, byt ut quorn mot kycklingfilé.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt matfett eller olja. Byt den kalla mejerisåsen mot en vinägrettdressing.
Gör äggfri: ersätt quorn med t ex kycklingfilé eller färska skaldjur.

Gör så här

Tips

Det går även bra att byta ut quornbitarna mot stekt kycklingfilé.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2020 KJ / 480 kCal
Fett26 g
Kolhydrater43 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Quorn med skogssvamp och spenat
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quornpanna med paprika
Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quornwok med nötter och chilisås
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quornwok sweet and sour
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quorn- och couscouswok
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsincurry med quorn
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga