Tex mex-panna på kycklingfärs
Ibland vill man bara ha en värmande rätt där alla tillbehör är samlade - då är denna tex-mex panna på kycklingfärs perfekt. Blanda rödlök, paprika, majs och färs och krydda samt tillsätt krossade tomater och en fraiche och rätten är snart klar! Ät ihop med bulgur eller annat gryn du föredrar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
1/2 rödlök
1 röd paprika
500 g kycklingfärs
1 msk rapsolja
salt
150 g majskorn
1 förp fajita kryddmix (à 28 g)
390 g finkrossade tomater
2 dl sojabaserad fraiche paprika/chili
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2148 KJ / 512 kCal
Fett19 g
Salt4 g
Kolhydrater47 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, majsen vid sidan om så slukade ungarna det 😁
Henrik
2020-11-10Gott men väldigt starkt. Tips är att inte använda hela kryddmixen.
Elizabet
2020-11-10Gott fast för starkt för vår smak. Vi skulle nog inte tagit all fajita kryddmix i. I morgondagens matlåda ska vi blanda ner lite gräddfil. :)
Lisa
2020-11-09