Kyckling med pastapesto och mozzarella
En enkel, men otroligt god pastarätt! Den krämiga pestosåsen blandas med pastan och kycklingen och på toppen av rätten lägger du en härlig sallad gjord på mild mozzarella, mâchesallad och söta tomater. Bonne appetit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2019
Ingredienser
2 portioner
1 förp stekt och skivad kycklingbröstfilé (gärna minutkyckling, à 200 g)
125 g mozzarella
250 g körsbärstomater
2 port pasta (gärna reginette)
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl pesto basilika
salt
peppar
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3384 KJ / 807 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein54 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur stor pestoburk motsvara 1 dl? Har sett 130g och en större på kanske 200 än så länge?
Sara
2023-10-30Hej Sara! En burk på 130 g ska räcka till 1 dl. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-08Stek eventuellt delade eller hela kycklingfiler, Använde ruccolasallad isf machesallad och tillsatte appelvinäger Det blev pastaskruvar ist för reginette (spagetti med vågor)
Anders
2022-12-12