Chilistekt kyckling med apelsinbakad brysselkål

3
2
Chilistekt kyckling med apelsinbakad brysselkål

Kyckling med lite hetta balanseras väl upp med fluffigt potatismos, ikväll. Som tillbehör blir det brysselkål som får ugnsrostas ihop med apelsin, honung och olja. Det går minsann inte av för hackor!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2023

Chilistekt kyckling med apelsinbakad brysselkål

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g potatis (mjölig)
2 1/2 dl havrebaserad mjölkdryck
salt
peppar

Brysselkål

500 g brysselkål
1/2 msk rapsolja
1/2 apelsin
1 msk honung
4 snabbfiléer av kyckling
1/2 msk rapsolja
1 röd peppar
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
65 g salladsmix

För alla 

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havredryck.

Gör så här

Tips

Riv gärna lite av apelsinskalet och blanda med brysselkålen vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Monica

2023-01-15

Hällde bara lite vatten i stekpannan på slutet och fick en god sky att ösa över kycklingen.

Michael

2023-01-07

Det saknas en sås till kycklingen som då blir lite torr. Men annars vettiga smaker även om brysselkålen kan bli ännu godare med lime, honung, och halvering.

Näringsvärde per portion

Energi 2103 KJ / 503 kCal
Fett 7 g
Salt 1 g
Kolhydrater 60 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden