Chilistekt kyckling med apelsinbakad brysselkål

Kyckling med lite hetta balanseras väl upp med fluffigt potatismos, ikväll. Som tillbehör blir det brysselkål som får ugnsrostas ihop med apelsin, honung och olja. Det går minsann inte av för hackor!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2023

Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis (mjölig)
2 1/2 dl havrebaserad mjölkdryck
salt
peppar
Brysselkål
500 g brysselkål
1/2 msk rapsolja
1/2 apelsin
1 msk honung
4 snabbfiléer av kyckling
1/2 msk rapsolja
1 röd peppar
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
65 g salladsmix
Gör så här
00:15:00
00:10:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2103 KJ / 503 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater60 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hällde bara lite vatten i stekpannan på slutet och fick en god sky att ösa över kycklingen.
Monica
2023-01-15Det saknas en sås till kycklingen som då blir lite torr. Men annars vettiga smaker även om brysselkålen kan bli ännu godare med lime, honung, och halvering.
Michael
2023-01-07