Senapsstuvad brysselkål

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Senapsstuvad brysselkål

Har du provat att stuva brysselkål med senap? Resultatet blir krämigt och smakrikt där mild gräddighet möter senapens syrliga sting. Servera som vardagsrätt till stekt falukorv eller uppdatera julbordets kokta brysselkål.  

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Senapsstuvad brysselkål

Ingredienser

4-6 portioner
500 g brysselkål (färsk eller fryst)
3 dl vispgrädde
1/2 dl skånsk senap
1 msk bruna eller gula senapsfrön
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

00:05:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per port på 4 portioner.
Energi1492 KJ / 357 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater11 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Kall sallad med brysselkål, valnötter och apelsin
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödssnittar med skinka
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga