Senapsstuvad brysselkål

Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Senapsstuvad brysselkål

Har du provat att stuva brysselkål med senap? Resultatet blir krämigt och smakrikt där mild gräddighet möter senapens syrliga sting. Servera som vardagsrätt till stekt falukorv eller uppdatera julbordets kokta brysselkål.  

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Senapsstuvad brysselkål

Ingredienser

4-6 portioner
500 g brysselkål (färsk eller fryst)
3 dl vispgrädde
1/2 dl skånsk senap
1 msk bruna eller gula senapsfrön
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

00:05:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per port på 4 portioner.
Energi1492 KJ / 357 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater11 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Senapsstekt gårdskyckling med brysselkål och vörtsmulor
Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tunnbrödssnittar med skinka
Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål
Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kall sallad med brysselkål, valnötter och apelsin
Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kokt brysselkål
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad