Kalkonfilé med vitlöksstekta haricots verts

4
0
Kalkonfilé med vitlöksstekta haricots verts

En gourméträtt på nolltid kommer här! Ris kokas, kalkon steks och får götta sig tillsammans med bönor, persilja och vitlök. Servera detta tillsammans med tryffelmajo och sallad. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2022

Kalkonfilé med vitlöksstekta haricots verts

Ingredienser

2 portioner
2 port ris
ca 300 g kalkonfilé
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1/2 förp körsbärstomater (à 250 g)
1 dl majonnäs med tryffel
1/2 förp mâchesallad (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.  
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3236 KJ / 773 kCal
Fett 42 g
Salt 2 g
Kolhydrater 53 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden