Kalkonfilé med vitlöksstekta haricots verts
![Kalkonfilé med vitlöksstekta haricots verts](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_235079/cf_259/kalkonfilé_med_vitloksstekta_haricots_verts_.jpg)
En gourméträtt på nolltid kommer här! Ris kokas, kalkon steks och får götta sig tillsammans med bönor, persilja och vitlök. Servera detta tillsammans med tryffelmajo och sallad. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2022
![Kalkonfilé med vitlöksstekta haricots verts](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_235079/cf_259/kalkonfilé_med_vitloksstekta_haricots_verts_.jpg)
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
ca 300 g kalkonfilé
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1/2 förp körsbärstomater (à 250 g)
1 dl majonnäs med tryffel
1/2 förp mâchesallad (à 65 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3236 KJ / 773 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer