Timjansstekt kyckling med soltorkad tomatdipp

Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
0
Timjansstekt kyckling med soltorkad tomatdipp

Tänk så enkelt man kan hotta upp en rätt med kyckling och ris genom att addera timjan och vitlök till kycklingen och röra ihop en dipp med soltorkade tomater och crème fraiche. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2021

Timjansstekt kyckling med soltorkad tomatdipp

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
4   snabbfiléer av kyckling
1 msk  olja
salt
peppar
1/2   kruka timjan
1   vitlöksklyfta
1   förp soltorkade tomater (à 135 g)
2 dl  crème fraiche
1   gurka

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Tillsätt gärna en klick smör i stekpannan när du pressar i vitlöken och kryddar med timjan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2629 KJ / 628 kCal
Fett27 g
Salt1.5 g
Kolhydrater53 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt kyckling med dipp på fetaost
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt kycklingfilé med dragonsås
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinggryta med bacon och jordnötter
Betyg 4.3 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med cashewnötter och ris
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingpiccata med ärtor
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med tzatziki och couscous
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga