Timjansstekt kyckling med soltorkad tomatdipp

9
0
Timjansstekt kyckling med soltorkad tomatdipp

Tänk så enkelt man kan hotta upp en rätt med kyckling och ris genom att addera timjan och vitlök till kycklingen och röra ihop en dipp med soltorkade tomater och crème fraiche. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2021

Timjansstekt kyckling med soltorkad tomatdipp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
4 snabbfiléer av kyckling
1 msk olja
salt
peppar
1/2 kruka timjan
1 vitlöksklyfta
1 förp soltorkade tomater (à 135 g)
2 dl crème fraiche
1 gurka

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Tillsätt gärna en klick smör i stekpannan när du pressar i vitlöken och kryddar med timjan.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2629 KJ / 628 kCal
Fett 27 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 53 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden