Timjansdoftande svamppasta med parmesan | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Timjansdoftande svamppasta med parmesan

En delikat timjansdoftande pasta med en krämig sås på ostronskivling, crème fraiche, zucchini som kommer att sprida väldoft i hela köket. Såsens smaker gifter sig fint med varandra och serveras med al dente spaghetti, riven parmesan och en fräsch sallad gjord på körsbärstomater, krispsallad och parmesanost.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och skiva vitlöken och silverlöken tunt. Ansa och skiva svampen. Repa av och hacka timjanen.
  3. Hyvla zucchinin med mandolin eller potatisskalare till långa remsor.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg ner zucchinin i pastavattnet innan den hälls av (spara lite vatten).
  5. Fräs under tiden vitlök, lök och svamp i olivoljan i en stekpanna. Rör ner timjan. Vänd ner crème fraiche och lite kokvatten. Smaka av med salt och peppar.
  6. Sallad: Riv parmesanen grovt. Dela tomaterna. Skär salladen i bitar och servera den gärna med en vinägrett.
  7. Servera pastan med svampsås, parmesan, tomater och sallad.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite vitt vin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 silverlök
  • 250 g ostronskivling
  • 1/2 kruka timjan
  • 1 zucchini
  • 4 port spaghetti
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl kokvatten (från pastan)
  • salt och svartpeppar
Sallad
  • 75 g parmesanost
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 kruka krispsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2418 kJ / 578 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept