Timjansdoftande svamppasta med parmesan
En delikat timjansdoftande pasta med en krämig sås på ostronskivling, crème fraiche, zucchini som kommer att sprida väldoft i hela köket. Såsens smaker gifter sig fint med varandra och serveras med al dente spaghetti, riven parmesan och en fräsch sallad gjord på körsbärstomater, krispsallad och parmesanost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 silverlök
250 g ostronskivling
1/2 kruka timjan
1 zucchini
4 port spaghetti
2 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1 dl kokvatten (från pastan)
salt
svartpeppar
Sallad
75 g parmesan
250 g körsbärstomater
1/2 kruka krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2418 KJ / 578 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och väldigt snabbt! Tog rödlök och champinjoner istället. Skulle haft något krispigt till bara, nästa gång blir det pinjenötter eller bacon.
Therese
2020-03-24Njae. Ingen höjdare. För lite smak för mitt tycke
Patricia
2017-04-04