Timjan- och citronkyckling i ruccolacrème

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Timjan- och citronkyckling i ruccolacrème

En himmelsk timjan- och citronkyckling som är täckt av len crème av mixad ruccola och crème fraiche. Denna rätt passar utmärkt till buffén då den serveras sval på fat dekorerad med ruccola.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Timjan- och citronkyckling i ruccolacrème

Ingredienser

10 portioner

Timjan- och citronkyckling

10   kycklingfiléer
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
3   vitlöksklyftor
2   citroner
1   kruka timjan
1/2 dl  olivolja

Rucolacremé

100 g  rucola
3 dl  lätt crème fraiche
1 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Perfekt kyckling och marinad, men ruccolasåsen, drog ner hela receptet. Det blev beskt och pepprigt.

Elin

2022-04-09

Näringsvärde per portion

Energi1015 KJ / 243 kCal

Testa liknande recept

Tagliolini med plommontomat och mozzarella
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatpasta med kyckling och ruccola
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med rostade grönsaker, ost och oliver
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Löksoppa med kantarelltoast
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingpasta med mandlar och basilika
Betyg 3.5 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med rosmarindoftande kycklingragu
Betyg 3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga