Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Timjan- och citronkyckling i ruccolacrème

En himmelsk timjan- och citronkyckling som är täckt av len crème av mixad ruccola och crème fraiche. Denna rätt passar utmärkt till buffén då den serveras sval på fat dekorerad med ruccola.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Kyckling: Lägg kycklingen i en ugnssäker form och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Riv skalet på citronerna. Klappa in kycklingen med citronskal, hackad timjan och vitlök. Häll över oljan och vänd runt. Tillaga i ugn ca 35 minuter eller tills kycklingen är färdig. Låt kycklingen svalna i oljan.
  4. Låt kycklingen rinna av på hushållspapper. Skiva den på längden.
  5. Ruccolacremé: Mixa ruccola och crème fraiche (spara några blad till dekoration). Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner kycklingen i crèmen vid serveringen. Lägg upp på fat och dekorera med ruccola.
  6. Servera gärna tillsammans med tomatsallad, se receptet Tomatsallad med spenat och pasta i örtolja.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 10
Timjan- och citronkyckling
  • 10 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 citroner
  • 1 kruka timjan
  • 1/2 dl olivolja
Rucolacremé
  • 100 g ruccola
  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1015 kJ / 243 kCal
Läs mer om näringsvärden