Timjan- och citronkyckling i ruccolacrème

4
1
Timjan- och citronkyckling i ruccolacrème

En himmelsk timjan- och citronkyckling som är täckt av len crème av mixad ruccola och crème fraiche. Denna rätt passar utmärkt till buffén då den serveras sval på fat dekorerad med ruccola.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Timjan- och citronkyckling i ruccolacrème

Ingredienser

10 portioner

Timjan- och citronkyckling

10 kycklingfiléer
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 vitlöksklyftor
2 citroner
1 kruka timjan
1/2 dl olivolja

Rucolacremé

100 g rucola
3 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Elin

2022-04-09

Perfekt kyckling och marinad, men ruccolasåsen, drog ner hela receptet. Det blev beskt och pepprigt.

Näringsvärde per portion

Energi 1015 KJ / 243 kCal
Läs mer om näringsvärden