Citronstekt kyckling med grekisk filopaj

36
1
Citronstekt kyckling med grekisk filopaj

Filodeg ger en underbart frasig paj! Pensla med ägg mellan varje ark, lägg i grönsaksfyllningen och smula fetaost över – ljuvligt tillsammans med en ugnstekt kyckling kryddad med citron, timjan och kärlek. Med en frisk och saftig sallad till blir det en middag att minnas.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014

Citronstekt kyckling med grekisk filopaj

Ingredienser

4 portioner
4 port kycklingfiléer
2 tsk olivolja
1 citron
1 tsk timjan
salt och peppar

Filopaj

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 zucchini
1 aubergine
1 msk olja
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
2 msk rödvinsvinäger
1/2 förp färsk filodeg (à 250 g)
4 ägg
2 dl mjölk
100 g fetaost

Sallad

250 g körsbärstomater
65 g rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och fetaost utan laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentar

Åsa

2020-12-06

Det här receptet har några konstigheter tyvärr. Det tar mer än 45 minuter att göra det. Om man lägger i så mycket stekta grönsaker i filodeg blir degen ganska blöt och tråkig. Och det tar mer än 10 minuter för en äggstanning att stelna, vilket gör att filodegen lätt blir bränd.

Näringsvärde per portion

Energi 2147 KJ / 515 kCal
Fett 20 g
Kolhydrater 32.7 g
Protein 47.8 g
Läs mer om näringsvärden