Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citronstekt kyckling med grekisk filopaj

Filodeg ger en underbart frasig paj! Pensla med ägg mellan varje ark, lägg i grönsaksfyllningen och smula fetaost över – ljuvligt tillsammans med en ugnstekt kyckling kryddad med citron, timjan och kärlek. Med en frisk och saftig sallad till blir det en middag att minnas.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Bryn kycklingen i hälften av olivoljan i en stekpanna. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
  3. Skölj citronen och riv skalet. Blanda det med resten av olivoljan och timjan. Häll det över kycklingen, salta och peppra.
  4. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Filopaj: Skala lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikan. Skär rödlök, paprika, zucchini och aubergine i grövre tärningar. Stek grönsakerna i oljan i en stekpanna tills de får färg och har mjuknat. Riv i vitlöken och strö på rosmarin och oregano. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
  6. Smörj en ugnssäker pajform, ca 26 cm i diameter (för 4 port). Vispa upp ett av äggen och pensla mellan varje filoark och lägg ihop dem i pajformen. Fördela grönsakerna i formen. Blanda resten av äggen med mjölk och häll blandningen över grönsakerna och smula över fetaosten.
  7. Sätt in formen i den övre delen av ugnen och grädda ca 10 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
  8. Sallad: Dela tomaterna och blanda med rucolan. Blanda salladen med lite pressad citron, salt och peppar.
  9. Servera pajen med skivad kyckling och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och fetaost utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port kycklingfiléer
  • 2 tsk olivolja
  • 1 citron
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
Filopaj
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 msk olja
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 förp färsk filodeg (à 250 g)
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 100 g fetaost
Sallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2147 kJ / 515 kCal