Citronstekt kyckling med grekisk filopaj
Filodeg ger en underbart frasig paj! Pensla med ägg mellan varje ark, lägg i grönsaksfyllningen och smula fetaost över – ljuvligt tillsammans med en ugnstekt kyckling kryddad med citron, timjan och kärlek. Med en frisk och saftig sallad till blir det en middag att minnas.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port kycklingfiléer
2 tsk olivolja
1 citron
1 tsk timjan
salt
peppar
Filopaj
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 zucchini
1 aubergine
1 msk olja
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
2 msk rödvinsvinäger
1/2 förp färsk filodeg (à 250 g)
4 ägg
2 dl mjölk
100 g fetaost
Sallad
250 g körsbärstomater
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2147 KJ / 515 kCal
Fett20 g
Kolhydrater32.7 g
Protein47.8 g
Kommentar
Det här receptet har några konstigheter tyvärr. Det tar mer än 45 minuter att göra det. Om man lägger i så mycket stekta grönsaker i filodeg blir degen ganska blöt och tråkig. Och det tar mer än 10 minuter för en äggstanning att stelna, vilket gör att filodegen lätt blir bränd.
Åsa
2020-12-06