Citronstekt kyckling med grekisk filopaj

Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat
1
Citronstekt kyckling med grekisk filopaj

Filodeg ger en underbart frasig paj! Pensla med ägg mellan varje ark, lägg i grönsaksfyllningen och smula fetaost över – ljuvligt tillsammans med en ugnstekt kyckling kryddad med citron, timjan och kärlek. Med en frisk och saftig sallad till blir det en middag att minnas.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014

Citronstekt kyckling med grekisk filopaj

Ingredienser

4 portioner
4 port kycklingfiléer
2 tsk olivolja
1 citron
1 tsk timjan
salt
peppar

Filopaj

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 zucchini
1 aubergine
1 msk olja
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
2 msk rödvinsvinäger
1/2 förp färsk filodeg (à 250 g)
4 ägg
2 dl mjölk
100 g fetaost

Sallad

250 g körsbärstomater
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat

Kommentar

Det här receptet har några konstigheter tyvärr. Det tar mer än 45 minuter att göra det. Om man lägger i så mycket stekta grönsaker i filodeg blir degen ganska blöt och tråkig. Och det tar mer än 10 minuter för en äggstanning att stelna, vilket gör att filodegen lätt blir bränd.

Åsa

2020-12-06

Näringsvärde per portion

Energi2147 KJ / 515 kCal
Fett20 g
Kolhydrater32.7 g
Protein47.8 g

Testa liknande recept

Filorullar med fetaost och mynta
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel vegomoussaka
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grekisk grönsaksgryta
Betyg 4.3 av 5.
89 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt aubergine med citron och paprika
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade grönsaker
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Moussaka med potatis och feta
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga