Pasta med rosmarindoftande kycklingragu | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med rosmarindoftande kycklingragu

Rosmarin är en perfekt krydda till kycklingen i den här mustiga ragun som serveras med spaghetti.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i strimlor. Skär baconet i bitar. Skala och skiva vitlöken tunt.
  2. Bryn kycklingen i hälften av oljan i en gryta. Tillsätt bacon, vitlök och rosmarin. Fräs tillsammans ca 1 minut.
  3. Tillsätt tomater och vatten. Krydda med salt och peppar. Låt småputtra ca 20 minuter.
  4. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Blanda ruccolan med balsamvinäger och resten av oljan. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera grytan med nykokt pasta och ruccolasallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kycklingfiléer
  • 120 g bacon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 msk finhackad färsk rosmarin
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 4 portioner spaghetti
  • 65 g ruccola
  • 1 msk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2091 kJ / 501 kCal