Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatsallad med spenat och pasta i örtolja

En varm sommardag kan det vara gott med en fräsch sallad. I den här varianten blandar du den fylliga och smakrika örtoljan med pastan och blandar därefter i solmogna tomater, bladspenat och rostade pinjenötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
  2. Skala vitlöken. Riv skalet från citronerna. Mixa vitlök, basilika, körvel, rivet citronskal, juice från hälften av citronerna och olivolja till en grön örtolja. Smaka av med salt och peppar. Blanda örtoljan med pastan.
  3. Skiva tomaterna och salladslöken. Vänd ner i pastan. Lägg spenaten på ett fat. Fördela pastasalladen över. Strö över pinjenötterna.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd specialpasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g pasta t ex skruvar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 citroner
  • 2 krukor basilika
  • 1 kruka körvel
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm svartpeppar
  • 1 kg tomater (gärna i olika färger och storlekar)
  • 5 salladslökar
  • 2 askar babyspenat (à 80 g)
  • 1 1/2 dl rostade pinjenötter (1 1/2 dl motsvarar ca 100 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1646 kJ / 393 kCal
Läs mer om näringsvärden