Tomatsallad med spenat och pasta i örtolja
En varm sommardag kan det vara gott med en fräsch sallad. I den här varianten blandar du den fylliga och smakrika örtoljan med pastan och blandar därefter i solmogna tomater, bladspenat och rostade pinjenötter.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008
Ingredienser
10 portioner
500 g pasta t ex skruvar
1 vitlöksklyfta
2 citroner
2 krukor basilika
1 kruka körvel
1 1/2 dl olivolja
1 1/2 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
1 kg tomater (gärna i olika färger och storlekar)
5 salladslökar
2 askar babyspenat (à 80 g)
1 1/2 dl rostade pinjenötter (1 1/2 dl motsvarar ca 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1646 KJ / 393 kCal
Kommentarer