Tomatsallad med spenat och pasta i örtolja

4
0
Tomatsallad med spenat och pasta i örtolja

En varm sommardag kan det vara gott med en fräsch sallad. I den här varianten blandar du den fylliga och smakrika örtoljan med pastan och blandar därefter i solmogna tomater, bladspenat och rostade pinjenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Tomatsallad med spenat och pasta i örtolja

Ingredienser

10 portioner
500 g pasta t ex skruvar
1 vitlöksklyfta
2 citroner
2 krukor basilika
1 kruka körvel
1 1/2 dl olivolja
1 1/2 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
1 kg tomater (gärna i olika färger och storlekar)
5 salladslökar
2 askar babyspenat (à 80 g)
1 1/2 dl rostade pinjenötter (1 1/2 dl motsvarar ca 100 g)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd specialpasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1646 KJ / 393 kCal
Läs mer om näringsvärden