Vegetarisk tikka masala med havregrädde

Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
4
Vegetarisk tikka masala med havregrädde

Laga en vegetarisk variant på den indiska klassikern chicken tikka masala! Här använder vi sojabitar istället för kyckling och gör en kryddig sås baserad på havregrädde smaksatt med lök, vitlök, ingefära, krossade tomater och tikka masala-krydda.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Vegetarisk tikka masala med havregrädde

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 förp opanerade sojabitar (à 320 g)
1 msk olja
1 msk riven ingefära
500 g krossade tomater
1 dl vatten
1 förp tikka masala kryddmix (à 40 g)
1 dl havregrädde
salt

Till servering

naanbröd (eller mjölkfritt bröd för vegetariskt)
färsk koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt. Gör eget naanbröd och chutney, rekommenderas.

Björn

2021-02-06

Vi använde färdiga ärtbullar i stället för soyabitar, det blev supergott.

Karl-jörgen

2021-01-30

Kan inte hitta opanerade sojabitar på Ica där jag bor...heter det så? finns det nåt annat man kan köpa? Var så sugen på att testa detta!😊

Linn

2021-01-26

Hej Linn! De kan ha lite olika namn beroende på tillverkare. T ex sojabitar, vegobitar eller chickened out chunks. Du kan alltid fråga din ICA-handlare om de har möjlighet att ta in produkten om den inte finns i deras sortiment. Lycka till och hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2021-01-27

Testa liknande recept

Tikka masala med röd paprika
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk knäck
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpagryta i kokosmjölk med yoghurt
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tikka masala med zucchini och champinjoner
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med blomkål i tikka masala
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling tikka masala med ärt- och spetskålssallad
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga