Vegetarisk tikka masala med havregrädde
Laga en vegetarisk variant på den indiska klassikern chicken tikka masala! Här använder vi sojabitar istället för kyckling och gör en kryddig sås baserad på havregrädde smaksatt med lök, vitlök, ingefära, krossade tomater och tikka masala-krydda.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 förp opanerade sojabitar (à 320 g)
1 msk olja
1 msk riven ingefära
500 g krossade tomater
1 dl vatten
1 förp tikka masala kryddmix (à 40 g)
1 dl havregrädde
salt
Till servering
naanbröd (eller mjölkfritt bröd för vegetariskt)
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och enkelt. Gör eget naanbröd och chutney, rekommenderas.
Björn
2021-02-06Vi använde färdiga ärtbullar i stället för soyabitar, det blev supergott.
Karl-jörgen
2021-01-30Kan inte hitta opanerade sojabitar på Ica där jag bor...heter det så? finns det nåt annat man kan köpa? Var så sugen på att testa detta!😊
Linn
2021-01-26Hej Linn! De kan ha lite olika namn beroende på tillverkare. T ex sojabitar, vegobitar eller chickened out chunks. Du kan alltid fråga din ICA-handlare om de har möjlighet att ta in produkten om den inte finns i deras sortiment. Lycka till och hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-01-27