Vegetarisk tikka masala med havregrädde

27
4
Vegetarisk tikka masala med havregrädde

Laga en vegetarisk variant på den indiska klassikern chicken tikka masala! Här använder vi sojabitar istället för kyckling och gör en kryddig sås baserad på havregrädde smaksatt med lök, vitlök, ingefära, krossade tomater och tikka masala-krydda.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Vegetarisk tikka masala med havregrädde

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1
förp opanerade sojabitar (à 320 g)
1 msk
olja
1 msk
riven ingefära
500 g
krossade tomater
1 dl
vatten
1
förp tikka masala kryddmix (à 40 g)
1 dl
havregrädde
-
salt

Till servering

naanbröd (eller mjölkfritt bröd för vegetariskt)
färsk koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i sojabitarna och kryddmixen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havregrädde och byt ut naanbrödet mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut naanbrödet mot laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut naanbrödet mot mjölkproteinfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Björn

2021-02-06

Gott och enkelt. Gör eget naanbröd och chutney, rekommenderas.

Karl-jörgen

2021-01-30

Vi använde färdiga ärtbullar i stället för soyabitar, det blev supergott.

Linn

2021-01-26

Kan inte hitta opanerade sojabitar på Ica där jag bor...heter det så? finns det nåt annat man kan köpa? Var så sugen på att testa detta!😊

Redaktionen ICAse

2021-01-27

Hej Linn! De kan ha lite olika namn beroende på tillverkare. T ex sojabitar, vegobitar eller chickened out chunks. Du kan alltid fråga din ICA-handlare om de har möjlighet att ta in produkten om den inte finns i deras sortiment. Lycka till och hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept