Tikka masala med köttbullar

10
4
Tikka masala med köttbullar

Indiska smaker i form av tikka masalasås möter svenska köttbullar i en härlig smaksymfoni. Köttbullarna serveras i såsen med flagad mandel på toppen och ris vid sidan av. Spännande vardagsvariant!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2012

Tikka masala med köttbullar

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
rödlök
735 g
färska ostekta köttbulle
1 msk
olja
490 g
tikka masala cooking sauce
-
salt och peppar
4
morötter
1 1/2 msk
vitvinsvinäger
50 g
mandelspån
1 dl
matyoghurt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på såsen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Mikael

2012-09-17

Färdig Tika Masala är inte mjölkproteinfritt men gör så här för en snabb mjölkfri variant: en påse Tikka Masala kryddmix (Santa Maria) blandas ned i slutet av stekningen, i med en burk kokosmjölk och en burk tomater och koka ihop. Lovar att det inte smakar så mycket kokos som man kan tro. Strunta i Sour Supreme som ändå inga barn äter ;-)

Anna

2012-09-06

Hur gott som helst, gillades av alla i familjen, köttbullarna var supergoda.

Charlotte

2012-09-05

Förvånad över att de färska köttbullarna var helt ok- men jag gör hellre egna...Men toppen när man har bråttom!

Näringsvärde per portion

Energi 3206 KJ / 766 kCal
Fett 32.2 g
Kolhydrater 67.5 g
Protein 49.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept