Tikka masala med köttbullar
Indiska smaker i form av tikka masalasås möter svenska köttbullar i en härlig smaksymfoni. Köttbullarna serveras i såsen med flagad mandel på toppen och ris vid sidan av. Spännande vardagsvariant!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 rödlök
735 g färska ostekta köttbulle
1 msk olja
490 g tikka masala cooking sauce
salt
peppar
4 morötter
1 1/2 msk vitvinsvinäger
50 g mandelspån
1 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3206 KJ / 766 kCal
Fett32.2 g
Kolhydrater67.5 g
Protein49.4 g
Kommentarer
Färdig Tika Masala är inte mjölkproteinfritt men gör så här för en snabb mjölkfri variant: en påse Tikka Masala kryddmix (Santa Maria) blandas ned i slutet av stekningen, i med en burk kokosmjölk och en burk tomater och koka ihop. Lovar att det inte smakar så mycket kokos som man kan tro. Strunta i Sour Supreme som ändå inga barn äter ;-)
Mikael
2012-09-17Hur gott som helst, gillades av alla i familjen, köttbullarna var supergoda.
Anna
2012-09-06Förvånad över att de färska köttbullarna var helt ok- men jag gör hellre egna...Men toppen när man har bråttom!
Charlotte
2012-09-05