Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Tikka masala med köttbullar

Indiska smaker i form av tikka masalasås möter svenska köttbullar i en härlig smaksymfoni. Köttbullarna serveras i såsen med flagad mandel på toppen och ris vid sidan av. Spännande vardagsvariant!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka rödlöken.
  3. Stek lök och köttbullar i oljan i en stekpanna tills bullarna fått fin färg.
  4. Häll på såsen och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skala morötterna och riv dem grovt. Blanda morötterna med vinäger och mandel. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera köttbullarna med ris, morotssallad och yoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på såsen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 rödlök
  • 735 g färska ostekta köttbulle
  • 1 msk olja
  • 490 g tikka masala cooking sauce
  • salt och peppar
  • 4 morötter
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 50 g mandelspån
  • 1 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3206 kJ / 766 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer