UNDER 30 MIN | Medel

Tikka masala gryta med broccoli

Vi välkomnar det nya året med en värmande gryta proppfylld med smak! Färsgrytan smaksätts med tikka masalakrydda, och den får sjuda samman med skivade morötter, krossade tomater och kokosmjölk. Serverad i en skål med ris blir denna middag en fullpott, och du äter den med fräsch broccoli. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva morötterna.
  2. Stek färsen i oljan i en stor gryta. Vänd ner morötter och fräs ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt kryddmixen och häll i krossade tomater och kokosmjölk. Låt koka ca 10 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Ansa och skär broccolin i klyftor. Koka broccolin i saltat vatten ca 4 minuter.
  6. Servera grytan med ris och broccoli.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

För en lite hetare gryta tillsätt 1 extra matsked tikka masala kryddmix (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morot
  • 500 g blandfärs
  • 2 tsk olja
  • 1 1/2 msk tikka masala kryddmix
  • 390 g finkrossade tomater med vitlök
  • 200 ml kokosmjölk
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 250 g broccoli

Näringsvärde
Per portion

Energi 2775 kJ / 663 kCal