Tikka masala gryta med broccoli
Vi välkomnar det nya året med en värmande gryta proppfylld med smak! Färsgrytan smaksätts med tikka masalakrydda, och den får sjuda samman med skivade morötter, krossade tomater och kokosmjölk. Serverad i en skål med ris blir denna middag en fullpott, och du äter den med fräsch broccoli. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2020
Ingredienser
4 portioner
2 morot
500 g blandfärs
2 tsk olja
1 1/2 msk tikka masala kryddmix
390 g finkrossade tomater med vitlök
200 ml kokosmjölk
4 port ris eller annat gryn
250 g broccoli
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
För en lite hetare gryta tillsätt 1 extra matsked tikka masala kryddmix (för 4 port). Fryst broccoli går också bra att använda, värm den enligt anvisningen på förpackningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2775 KJ / 663 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein33 g
Kommentarer
Följ Theodoros tips och krydda ordentligt. Gott!
Sara
2024-04-07Behövde mer krydda än det stod. Gjorde en med kött och en med vegofärs, och det gick jätte bra med både och. Var väldigt lätt att göra. Gjorde också med lätt kokosmjölk för ett smalare recept och gick också super
Alice
2023-12-06Gjorde receptet efter Theodoros tips och det fulländade rätten verkligen 👌🏼 Mycket gott och även barnet tyckte om maten.
Rebecka
2022-12-01