Tikka masala gryta med broccoli

21
4
Tikka masala gryta med broccoli

Vi välkomnar det nya året med en värmande gryta proppfylld med smak! Färsgrytan smaksätts med tikka masalakrydda, och den får sjuda samman med skivade morötter, krossade tomater och kokosmjölk. Serverad i en skål med ris blir denna middag en fullpott, och du äter den med fräsch broccoli. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2020

Tikka masala gryta med broccoli

Ingredienser

4 portioner
2 morot
500 g blandfärs
2 tsk olja
1 1/2 msk tikka masala kryddmix
390 g finkrossade tomater med vitlök
200 ml kokosmjölk
4 port ris eller annat gryn
250 g broccoli

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

För en lite hetare gryta tillsätt 1 extra matsked tikka masala kryddmix (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Emma

2022-01-17

Jättegott! Theodoros har helt rätt; vi hade dubbelt så mycket krydda men kunde lätt haft i ännu mer. Två extra vitlöksklyftor och extra salt åkte också i.

Theodoros

2021-06-14

Gott, enkelt, nyttigt, för hela familjen. Behöver salt, gärna mer t-masala, peppar, några droppar citron, och några vitlöksklyftor.

Sara

2020-09-03

Jättegott! Jag gjorde den med vegetarisk färs och det blev supergott, det var dessutom väldigt enkelt och gick snabbt att tillaga. Tummen upp.

Näringsvärde per portion

Energi 2775 KJ / 663 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden