Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tikka masalakryddad kyckling

Kryddiga kycklingfiléer i ugn som serveras med en tomatsås kryddad med färskriven ingefära. Kycklingen serveras med tomatsåsen och en frisk raitasås som du får till med vitlök, tärnad gurka och matyoghurt. Gott med det svala till det heta!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala, dela och skiva lök och vitlök. Bryn dessa i hälften av oljan i en gryta. Krydda med salt och peppar. Tillsätt krossade tomater och ingefära. Låt koka under lock ca 5 minuter.
  3. Stek kycklingen i resten av oljan. Vänd filéerna i kryddmixen och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C.
  4. Koka under tiden riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Raita: Skala och fi nriv vitlöken. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i små tärningar. Blanda gurka, vitlök och matyoghurt i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med såserna och riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 påse tikka masala kryddmix
  • 4 port ris, gärna basmatiris
Raita
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt (10%)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2237 kJ / 535 kCal