Tikka masalakryddad kyckling
Kryddiga kycklingfiléer i ugn som serveras med en tomatsås kryddad med färskriven ingefära. Kycklingen serveras med tomatsåsen och en frisk raitasås som du får till med vitlök, tärnad gurka och matyoghurt. Gott med det svala till det heta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2013
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk olja
salt
peppar
400 g krossade tomater
1 msk färskriven ingefära
4 kycklingfiléer
1 påse tikka masala kryddmix
4 port ris (gärna fullkorn)
Raita
1 stor vitlöksklyfta
1 gurka
2 dl matyoghurt (10%)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2439 KJ / 581 kCal
Fett17 g
Salt2.9 g
Kolhydrater63 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt tråkigt recept. Torrt och smaklöst. Bättre med ett recept där man blandar kryddmix med yoghurt och grillar.
Johan
2020-05-10Lite meckigt men ändå en storfavorit i den här barnfamiljen. (Se till att inte få för mycket/ för tjockt lager av kryddmixen på kycklingen bara).
Karin
2015-04-19perfekt
Inger
2013-12-12