Choucroute på Lenas vis

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Choucroute på Lenas vis

Choucroute på Lenas vis är en spännande surkåls- och korvrätt med robusta smaker av bratwurst, fläsk och katrinplommon. Du serverar rätten med kokt potatis och dijonsenap.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Choucroute på Lenas vis

Ingredienser

4 portioner
250 g  rimmat fläsk i bit
300 g  bratwurst
200 g  prinskorv
2   stora gula lökar
1   hel vitlök
700 g  surkål
ca 1 1/2 msk  socker
5   hela svartpepparkorn
1   lagerblad
3 dl  vitt vin
15   torkade katrinplommon
ev 2   kvistar rosmarin
4 msk  rapsolja
3 msk  smör
1 krm  salt
1 dl  vatten

Till servering

dijonsenap
kokt potatis

För alla

Fri från gluten och ägg, men kontrollera innehållet i korven.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller stek i enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller stek i enbart olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Thuringer bratwurst med surkål
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Surkål med fläsklägg och bratwurst
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad bratwurst med bönsallad tabbouleh
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bratwurst med ”surkål” och potatiskross
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thüringer rostbratwurst med potatissallad
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad bratwurst med snabbsyrad sommarkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga