Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Choucroute på Lenas vis

Choucroute på Lenas vis är en spännande surkåls- och korvrätt med robusta smaker av bratwurst, fläsk och katrinplommon. Du serverar rätten med kokt potatis och dijonsenap.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och skiva löken. Skala vitlöksklyftorna. Fräs löken i olja i en gryta ca 5 minuter. Tillsätt 2/3 av smöret och surkål och stek ca 10 minuter, rör om då och då.
  2. Tillsätt socker, svartpeppar, lagerblad, hela vitlöksklyftor, vin och salt. Låt koka under lock på svag värme ca 40 minuter. Rör om då och då.
  3. Dela plommonen i halvor och låt dem koka med de sista 5 minuterna.
  4. Skär bort svålen på fläsket och skär det i mindre bitar. Skär bratwursten i bitar.
  5. Stek fläsk och korvar i resten av smöret i en stekpanna ca 5 minuter. Blanda med kålen och späd med vatten. Låt allt koka ihop ca 10 minuter. Eller trä korv och fläsk på spett, stek dem i stekpanna ca 5 minuter och servera på kålfräset. Garnera ev med rosmarin. Servera med senap och potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg, men kontrollera innehållet i korven.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller stek i enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller stek i enbart olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g rimmat fläsk i bit
  • 300 g bratwurst
  • 200 g prinskorv
  • 2 stora gula lökar
  • 1 hel vitlök
  • 700 g surkål
  • ca 1 1/2 msk socker
  • 5 hela svartpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 3 dl vitt vin
  • 15 torkade katrinplommon
  • ev 2 kvistar rosmarin
  • 4 msk rapsolja
  • 3 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 dl vatten
Till servering
  • dijonsenap
  • kokt potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?