Choucroute på Lenas vis

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Choucroute på Lenas vis

Choucroute på Lenas vis är en spännande surkåls- och korvrätt med robusta smaker av bratwurst, fläsk och katrinplommon. Du serverar rätten med kokt potatis och dijonsenap.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Choucroute på Lenas vis

Ingredienser

4 portioner
250 g  rimmat fläsk i bit
300 g  bratwurst
200 g  prinskorv
2   stora gula lökar
1   hel vitlök
700 g  surkål
ca 1 1/2 msk  socker
5   hela svartpepparkorn
1   lagerblad
3 dl  vitt vin
15   torkade katrinplommon
ev 2   kvistar rosmarin
4 msk  rapsolja
3 msk  smör
1 krm  salt
1 dl  vatten

Till servering

dijonsenap
kokt potatis

För alla

Fri från gluten och ägg, men kontrollera innehållet i korven.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller stek i enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller stek i enbart olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Thuringer bratwurst med surkål
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Surkål med fläsklägg och bratwurst
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bratwurst med ”surkål” och potatiskross
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bratwurst med syrad vitkål
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad bratwurst med snabbsyrad sommarkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bratwurst med kålrabbi
Betyg 2.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga