Choucroute på Lenas vis

Choucroute på Lenas vis är en spännande surkåls- och korvrätt med robusta smaker av bratwurst, fläsk och katrinplommon. Du serverar rätten med kokt potatis och dijonsenap.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Ingredienser
4 portioner
250 g rimmat fläsk i bit
300 g bratwurst
200 g prinskorv
2 stora gula lökar
1 hel vitlök
700 g surkål
ca 1 1/2 msk socker
5 hela svartpepparkorn
1 lagerblad
3 dl vitt vin
15 torkade katrinplommon
ev 2 kvistar rosmarin
4 msk rapsolja
3 msk smör
1 krm salt
1 dl vatten
Till servering
dijonsenap
kokt potatis
För alla
Fri från gluten och ägg, men kontrollera innehållet i korven.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller stek i enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller stek i enbart olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer