Thüringer bratwurst med cornichoner

5
0
Thüringer bratwurst med cornichoner

Två sorters otroligt smakrika korvar som serveras med ugnsrostade rotfrukter som tillretts i ugnen tills de blivit perfekt frasiga. Lägg upp en klick krämig sås med sting gjord på citron, krispiga cornichons och crème fraiche. Garnera med knallröda körsbärstomater och ät er mätta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017

Thüringer bratwurst med cornichoner

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

900 g
fast potatis
1 msk
olja
-
salt och peppar
3
morötter

Sås

1/2
citron
1 dl
cornichons
2 dl
crème fraiche

Korv

300 g
thüringer bratwurst
400 g
bockwurst
1 msk
smör eller margarin
250 g
körsbärstomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. Kan innehålla spår av mjölk. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2833 KJ / 850 kCal
Fett 57.5 g
Salt 5.42 g
Kolhydrater 51.7 g
Protein 28.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept