Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Thüringer bratwurst med cornichoner

Två sorters otroligt smakrika korvar som serveras med ugnsrostade rotfrukter som tillretts i ugnen tills de blivit perfekt frasiga. Lägg upp en klick krämig sås med sting gjord på citron, krispiga cornichons och crème fraiche. Garnera med knallröda körsbärstomater och ät er mätta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Rotfrukter: Skiva potatisen och blanda den med olja, salt och peppar i en bunke. Skala och skär morötterna i bitar. Blanda dem med potatisen. Häll potatis och morötter på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Sås: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet av citronen. Hacka cornichonerna. Blanda citronskal och cornichoner med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela korvarna på längden och stek dem i matfettet ca 12 minuter i en stekpanna. Vänd då och då.
  5. Servera korven med potatis, sås och tomater.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. Kan innehålla spår av mjölk. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Rotfrukter
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 3 morötter
Sås
  • 1/2 citron
  • 1 dl cornichons
  • 2 dl crème fraiche
Korv
  • 300 g thüringer bratwurst
  • 400 g bockwurst
  • 1 msk smör eller margarin
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2833 kJ / 850 kCal