Thüringer bratwurst med cornichoner

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
0
Thüringer bratwurst med cornichoner

Två sorters otroligt smakrika korvar som serveras med ugnsrostade rotfrukter som tillretts i ugnen tills de blivit perfekt frasiga. Lägg upp en klick krämig sås med sting gjord på citron, krispiga cornichons och crème fraiche. Garnera med knallröda körsbärstomater och ät er mätta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017

Thüringer bratwurst med cornichoner

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

900 g  fast potatis
1 msk  olja
salt och peppar
3   morötter

Sås

1/2   citron
1 dl  cornichons
2 dl  crème fraiche

Korv

300 g  thüringer bratwurst
400 g  bockwurst
1 msk  smör eller margarin
250 g  körsbärstomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. Kan innehålla spår av mjölk. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2833 KJ / 850 kCal
Fett57.5 g
Salt5.42 g
Kolhydrater51.7 g
Protein28.8 g

Testa liknande recept

Bockwurst med surkål och äppelpepparrot
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mixed grill med rostad potatis och tzatziki
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thüringer rostbratwurst med potatissallad
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bratwurst med ljummen potatissallad
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt bratwurst med gräslöksstuvad potatis
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bratwurst med senapspotatis och broccoli
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga