Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bratwurst med senapspotatis och broccoli

Bratwurst med senapspotatis och broccoli är och rustik och mättande vardagsrätt. Den smakrika potatisen gör du av purjolök, grädde, mjölk, senap (gärna grovkornig) och persilja. Servera senapspotatisen med nykokt broccoli och härligt köttig bratwurstkorv.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Senapspotatis: Skala, dela och koka potatisen.
  2. Ansa och skiva purjolöken och lägg ner i potatiskastrullen när potatisen är klar. Låt koka med några sekunder innan vattnet hälls av.
  3. Blanda grädde och mjölk i en kastrull. Vispa ner majsstärkelsen och låt det koka några minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och senap.
  4. Hacka persiljan. Precis innan serveringen blandas potatisen med senapsåsen och persiljan.
  5. Ansa broccolin, skär den i buketter och skiva stammen. Koka dessa nästan mjuka i saltat vatten.
  6. Bratwurst: Dela korven på längden och stek den i oljan i en stekpanna.
  7. Servera senapspotatisen och broccolin till korven.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Senapspotatis
  • 900 g potatis
  • 1/2 purjolök
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 3 msk senap (gärna grovkornig)
  • 1/2 kruka persilja
  • 250 g broccoli
Bratwurst
  • 600 g bratwurst
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3190 kJ / 763 kCal