Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad pytt med bratwurst och pepparrotskräm

Tärnad potatis och morot samt lök rostas i ugnen på en het plåt. Smakrik bratwurst steks i panna och alltsammans serveras med en frisk röra av kvarg, rivet äpple och färskriven pepparrot. En brakmåltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Skala morötterna, skär dem och potatisen i tärningar. Skala och skär löken i stora bitar. Blanda alla grönsaker med olja, timjan, salt och peppar. Häll över det på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Skala och riv pepparroten. Blanda den med kvargen, smaka av med salt och peppar. Riv äpplet grovt och vänd ner.
  4. Snitta korvarna lätt i skinnet, stek dem runt om i matfettet i en stekpanna ca 12 minuter.
  5. Servera korvarna med pytten och pepparrotskrämen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd kvarg och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 morötter
  • 600 g fast potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 1/2 dl kvarg
  • 1 äpple
  • 480 g bratwurst
  • 1 tsk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2614 kJ / 626 kCal