Rostad pytt med bratwurst och pepparrotskräm
Tärnad potatis och morot samt lök rostas i ugnen på en het plåt. Smakrik bratwurst steks i panna och alltsammans serveras med en frisk röra av kvarg, rivet äpple och färskriven pepparrot. En brakmåltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2014
Ingredienser
4 portioner
4 morötter
600 g fast potatis
1 gul lök
1 msk olja
1 tsk timjan
salt
peppar
1 msk riven pepparrot
2 1/2 dl kvarg
1 äpple
480 g bratwurst
1 tsk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2614 KJ / 626 kCal
Fett36.1 g
Kolhydrater45.3 g
Protein25.8 g
Kommentarer
För lite salt och olja i pytten. Kvargen gifte sig inte väl med pepparroten. Blev smaklöst men kryddigt på samma gång. Kräver ett riktigt syrligt äpple för att balansera upp
Josefine
2022-02-28Väldigt mumsigt om man steker korven i bitar och blandar i den och grädde mot slutet av stekningen i ugnen.
Camilla
2020-03-18Väldigt gott och lätt lagat!
Berit
2014-01-19