Rostad pytt med bratwurst och pepparrotskräm

Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
3
Rostad pytt med bratwurst och pepparrotskräm

Tärnad potatis och morot samt lök rostas i ugnen på en het plåt. Smakrik bratwurst steks i panna och alltsammans serveras med en frisk röra av kvarg, rivet äpple och färskriven pepparrot. En brakmåltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2014

Rostad pytt med bratwurst och pepparrotskräm

Ingredienser

4 portioner
4   morötter
600 g  fast potatis
1   gul lök
1 msk  olja
1 tsk  timjan
salt och peppar
1 msk  riven pepparrot
2 1/2 dl  kvarg
1   äpple
480 g  bratwurst
1 tsk  smör eller margarin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd kvarg och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

För lite salt och olja i pytten. Kvargen gifte sig inte väl med pepparroten. Blev smaklöst men kryddigt på samma gång. Kräver ett riktigt syrligt äpple för att balansera upp

Josefine

2022-02-28

Väldigt mumsigt om man steker korven i bitar och blandar i den och grädde mot slutet av stekningen i ugnen.

Camilla

2020-03-18

Väldigt gott och lätt lagat!

Berit

2014-01-19

Näringsvärde per portion

Energi2614 KJ / 626 kCal
Fett36.1 g
Kolhydrater45.3 g
Protein25.8 g

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Rökt lax på Brittas kavring
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Thuringer bratwurst med surkål
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxtårta med ärtkräm
Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varmrökt lax med matvetesallad och pepparrotsdipp
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bratwurst med ”surkål” och potatiskross
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga