Rostad pytt med bratwurst och pepparrotskräm

18
3
Rostad pytt med bratwurst och pepparrotskräm

Tärnad potatis och morot samt lök rostas i ugnen på en het plåt. Smakrik bratwurst steks i panna och alltsammans serveras med en frisk röra av kvarg, rivet äpple och färskriven pepparrot. En brakmåltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2014

Rostad pytt med bratwurst och pepparrotskräm

Ingredienser

4 portioner
4 morötter
600 g fast potatis
1 gul lök
1 msk olja
1 tsk timjan
salt och peppar
1 msk riven pepparrot
2 1/2 dl kvarg
1 äpple
480 g bratwurst
1 tsk smör eller margarin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd kvarg och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Josefine

2022-02-28

För lite salt och olja i pytten. Kvargen gifte sig inte väl med pepparroten. Blev smaklöst men kryddigt på samma gång. Kräver ett riktigt syrligt äpple för att balansera upp

Camilla

2020-03-18

Väldigt mumsigt om man steker korven i bitar och blandar i den och grädde mot slutet av stekningen i ugnen.

Berit

2014-01-19

Väldigt gott och lätt lagat!

Näringsvärde per portion

Energi 2614 KJ / 626 kCal
Fett 361 g
Kolhydrater 453 g
Protein 258 g
Läs mer om näringsvärden