Rostad pytt med bratwurst och pepparrotskräm

Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
3
Rostad pytt med bratwurst och pepparrotskräm

Tärnad potatis och morot samt lök rostas i ugnen på en het plåt. Smakrik bratwurst steks i panna och alltsammans serveras med en frisk röra av kvarg, rivet äpple och färskriven pepparrot. En brakmåltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2014

Rostad pytt med bratwurst och pepparrotskräm

Ingredienser

4 portioner
4   morötter
600 g  fast potatis
1   gul lök
1 msk  olja
1 tsk  timjan
salt och peppar
1 msk  riven pepparrot
2 1/2 dl  kvarg
1   äpple
480 g  bratwurst
1 tsk  smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

För lite salt och olja i pytten. Kvargen gifte sig inte väl med pepparroten. Blev smaklöst men kryddigt på samma gång. Kräver ett riktigt syrligt äpple för att balansera upp

Josefine

2022-02-28

Väldigt mumsigt om man steker korven i bitar och blandar i den och grädde mot slutet av stekningen i ugnen.

Camilla

2020-03-18

Väldigt gott och lätt lagat!

Berit

2014-01-19

Näringsvärde per portion

Energi2614 KJ / 626 kCal
Fett36.1 g
Kolhydrater45.3 g
Protein25.8 g

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Bratwurst med ”surkål” och potatiskross
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thuringer bratwurst med surkål
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt lax på Brittas kavring
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gulbetssoppa med rågbrödssticks och bönröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad bratwurst med snabbsyrad sommarkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga