Thailändsk slaw med jordnötter
Fräsch råkostsallad med smaker som påminner om thailändska papayasalladen "Som Tam". Strimla vitkål, riv morot och blanda med den goda dressingen på chili, vitlök, socker, lime och fisksås. Avsluta med koriander och torrostade jordnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
4 portioner
300 g färsk vitkål
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk socker
3 msk färskpressad limejuice
2 1/2 msk fisksås
4 msk rapsolja
1/2 kruka hackad koriander
3 msk grovhackade, torrostade jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi897 KJ / 214 kCal
Fett17 g
Salt1.69 g
Kolhydrater11 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott!
Majken
2022-09-25Mycket gott!
Margareta
2022-06-25Grymt gott!! Körde i lite rödkål också, blev väldigt vackert :)
Sandra
2021-12-07