Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Gurk-/papayasallad (Som Tam)

En fräsch thaisallad på gurka eller papaya. Med en dressing av chilifrukt, vitlök, limejuice och fisksås får salladen en hel del sting! Som Tam blir godare om den får stå och dra sig ett tag så servera salladen efter någon timme.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pressa vitlöksklyftorna. Dela och kärna ur chilifrukten. Skär i småbitar. Blanda med övriga ingredienser till dressingen.
  2. Skala gurkan/papayan. Dela den och skrapa bort kärnorna. Riv papayan på rivjärnets grova del eller i matberedare. Gurkan kan rivas grovt eller skivas tunt.
  3. Skär tomaten i tunna skivor. Blanda med gurkan/papayan i en salladsskål. Häll över dressingen. Rosta nötterna i torr, het panna. Tillsätt dem, vänd runt och blanda väl. Låt gärna salladen stå någon timme före servering.

Tips

Egentligen ska det vara omogen papaya, men den kan mycket väl ersättas av slanggurka. Gurkan ska skalas och skäras i tunna skivor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 slanggurka eller papaya (1 gurka motsvarar 1 papaya, helst omogen)
  • 1 tomat
  • 1 dl osaltade jordnötter eller cashewnötter
Dressing
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd färsk chilifrukt
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 2 msk Brun Farin
  • 2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer