Thailändsk fiskgryta hot and sour

15
5
Thailändsk fiskgryta hot and sour

Bjud på en värmande thailändsk fiskgryta hot and sour! Aptitretande dofter och smaker trängs i denna fräscha och tilltalande rätt. Servera med nudlar eller jasminris.

Thailändsk fiskgryta hot and sour

Ingredienser

4 portioner
1/2 purjolök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1/2 röd chili
3 tomater
2 msk fisksås
1 msk sweet chili
10 dl grönsaksbuljong
100 g färska champinjoner
600 g färsk eller fryst fisk i tärningar
1 kruka hackad koriander
1/2 dl limejuice

Till servering

nudlar eller
jasminris

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på fisksåsen och grönsaksbuljongen. I övrigt gluten-, laktos och mjölkproteinfri om serverat med lämpligt tillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Erica

2020-08-03

Stor hit hos alla i familjen! Adderade lite färsk blomkål och broccoli för att få det lite matigare samt lite extra sweet chilisås. Gillar även hetta så hade i en hel chili. Hade i hackad frusen koriander, mycket smidigare. Serverade ris till men tror det är godare med nudlar. Stort plus att det även blir extra till matlådor. Kommer definitivt ätas flera ggr.

Redaktionen ICAse

2020-08-04

Hej Erica! Men så kul att höra och tack för att du delar med dig av dina ändringar i receptet! Hälsningar Elina

Siv

2012-04-10

Koriander är väl aldrig gott!

Tony

2012-03-09

Koriandern var en jättemiss, soppan var super innan den lades i... men smaken är som baken

Näringsvärde per portion

Energi 1772 KJ / 423 kCal
Fett 93 g
Läs mer om näringsvärden