Thailändsk fiskgryta hot and sour
Bjud på en värmande thailändsk fiskgryta hot and sour! Aptitretande dofter och smaker trängs i denna fräscha och tilltalande rätt. Servera med nudlar eller jasminris.
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1/2 röd chili
3 tomater
2 msk fisksås
1 msk sweet chili
10 dl grönsaksbuljong
100 g färska champinjoner
600 g färsk eller fryst fisk i tärningar
1 kruka hackad koriander
1/2 dl limejuice
Till servering
nudlar eller
jasminris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1772 KJ / 423 kCal
Fett9.3 g
Kommentarer
Stor hit hos alla i familjen! Adderade lite färsk blomkål och broccoli för att få det lite matigare samt lite extra sweet chilisås. Gillar även hetta så hade i en hel chili. Hade i hackad frusen koriander, mycket smidigare. Serverade ris till men tror det är godare med nudlar. Stort plus att det även blir extra till matlådor. Kommer definitivt ätas flera ggr.
Erica
2020-08-03Hej Erica! Men så kul att höra och tack för att du delar med dig av dina ändringar i receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-04Koriander är väl aldrig gott!
Siv
2012-04-10Koriandern var en jättemiss, soppan var super innan den lades i... men smaken är som baken
Tony
2012-03-09