Thailändsk fiskgryta hot and sour

Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
5
Thailändsk fiskgryta hot and sour

Bjud på en värmande thailändsk fiskgryta hot and sour! Aptitretande dofter och smaker trängs i denna fräscha och tilltalande rätt. Servera med nudlar eller jasminris.

Thailändsk fiskgryta hot and sour

Ingredienser

4 portioner
1/2 purjolök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1/2 röd chili
3 tomater
2 msk fisksås
1 msk sweet chili
10 dl grönsaksbuljong
100 g färska champinjoner
600 g färsk eller fryst fisk i tärningar
1 kruka hackad koriander
1/2 dl limejuice

Till servering

nudlar eller
jasminris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Stor hit hos alla i familjen! Adderade lite färsk blomkål och broccoli för att få det lite matigare samt lite extra sweet chilisås. Gillar även hetta så hade i en hel chili. Hade i hackad frusen koriander, mycket smidigare. Serverade ris till men tror det är godare med nudlar. Stort plus att det även blir extra till matlådor. Kommer definitivt ätas flera ggr.

Erica

2020-08-03

Hej Erica! Men så kul att höra och tack för att du delar med dig av dina ändringar i receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-08-04

Koriander är väl aldrig gott!

Siv

2012-04-10

Koriandern var en jättemiss, soppan var super innan den lades i... men smaken är som baken

Tony

2012-03-09

Näringsvärde per portion

Energi1772 KJ / 423 kCal
Fett9.3 g

Testa liknande recept

Thaisoppa på nolltid
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korianderpasta med frästa räkor
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatisk fisk i folie
Betyg 3.8 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mikes specialare
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pad Thai med paprika och salladslök
Betyg 3.6 av 5.
96 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stark marinad
Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga