Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Thailändsk fiskgryta hot and sour

Bjud på en värmande thailändsk fiskgryta hot and sour! Aptitretande dofter och smaker trängs i denna fräscha och tilltalande rätt. Servera med nudlar eller jasminris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj purjolöken, skala morötter och vitlök. Skär purjolöken och morötterna i sneda skivor. Hacka vitlöken. Skölj chili, tomater och champinjoner.
  2. Strimla chilin, skär tomaterna i grova tärningar och champinjoner i tjocka skivor.
  3. Fräs purjolök, morötter och vitlök i oljan i en gryta. Tillsätt chili, tomater, fisksås sweet chili och grönsaksbuljong. Låt det koka sakta i ca 10 minuter. Lägg i champinjoner och fisk och låt koka några minuter tills fisken är klar.
  4. Lägg i koriander och smaka av med limejuice.
  5. Servera med nudlar eller jasminris.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på fisksåsen och grönsaksbuljongen. I övrigt gluten-, laktos och mjölkproteinfri om serverat med lämpligt tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 röd chili
  • 3 tomater
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk sweet chili
  • 10 dl grönsaksbuljong
  • 100 g färska champinjoner
  • 600 g färsk eller fryst fisk i tärningar
  • 1 kruka hackad koriander
  • 1/2 dl limejuice
Till servering
  • ev nudlar eller
  • ev jasminris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1772 kJ / 423 kCal
Fett: 9,3 g
Läs mer om näringsvärden