Kräftmacka
Blanda snabbt ihop majonnäs och salta kräftstjärtar till en härlig röra som får smak av dill, vitlök och sweet chilisås. Låt kräftröran stå kallt och klicka ut den mellan färskt bröd med lite sallad just före servering. Vips har du en underbar måltid!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
Ingredienser
1 portion
1 ljust eller mörkt bröd
tinade kräftstjärtar
majonnäs
hackad dill
sweet chili sauce
hackad vitlök
salt och peppar
sallad eller endiveblad
För alla
Kräftmacka innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt bröd och äkta majonnäs (inte lätt majonnäs).
Gör äggfri: uteslut majonnäsen och använd i stället crème fraiche.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Borde kanske finnas mängd kräftor /majonnäs, annars kan det lätt bli att majonnässmaken tar överhand.
Ann-cathrine
2002-07-15