Kräftmacka

4
1
Kräftmacka

Blanda snabbt ihop majonnäs och salta kräftstjärtar till en härlig röra som får smak av dill, vitlök och sweet chilisås. Låt kräftröran stå kallt och klicka ut den mellan färskt bröd med lite sallad just före servering. Vips har du en underbar måltid!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Kräftmacka

Ingredienser

1 portioner
1 ljust eller mörkt bröd
tinade kräftstjärtar
majonnäs
hackad dill
sweet chili sauce
hackad vitlök
salt och peppar
sallad eller endiveblad

För alla

Kräftmacka innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt bröd och äkta majonnäs (inte lätt majonnäs).
Gör äggfri: uteslut majonnäsen och använd i stället crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Ann-cathrine

2002-07-15

Borde kanske finnas mängd kräftor /majonnäs, annars kan det lätt bli att majonnässmaken tar överhand.