Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korianderpasta med frästa räkor

Pastarätt med en ljuvlig smak av koriander, sweet chili, kokosmjölk, räkor och parmesanost. Korianderpastan med frästa räkor serveras förslagsvis med en fräsch sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  2. Mixa korianderblad, ost, nötter och skalad vitlöksklyfta i en minihacker. Tillsätt oljan. Smaka av med salt.
  3. Låt pastan rinna av. Värm kokosmjölken i grytan. Vänd ner pastan och blanda i korianderpeston.
  4. Fräs räkorna hastigt i olja i en stekpanna. Tillsätt sweet chili. Blanda räkorna med pastan. Servera genast med en sallad

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta (t ex tagliatelle)
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 burk kokosmjölk (à 400 g)
  • 400 g skalade räkor
  • 1 msk olja
  • 2 msk sweet chili
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?