Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mikes specialare

Mikes specialare är ett spännande och relativt lättlagat recept på panerad fisk med en smarrig guacamoleröra av avokado, chili och gräddfil. Till fisken och guacamolen serveras kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i 4 bitar som hela biffar (för 4 port). Blanda vetemjöl, cajunkrydda och salt på ett fat. Vänd fisken i paneringen. Hetta upp olja i en panna och stek fisken på medelvärme.
  2. Guacamole: Skala och kärna ur avokadon. Skölj och kärna ur chilin till guacamole. Skölj tomaterna. Mixa avokado, chili, tomater och salt med mixerstav eller matberedare. Tillsätt gräddfil.
  3. Servera med kokt potatis och guacamole.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fryst fisk t ex sej
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk cajunkrydda
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
Guacamole
  • 1 avokado
  • 1 röd chili
  • 2 tomater
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan