Recept: Thailändsk fiskgryta
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Thailändsk fiskgryta

Betyg
36 röster

Den här thairätten med fisk är lätt att göra och innehåller förutom torsk och lax även purjolök, morötter, tomater och champinjoner. Smaksätt med lime och servera med nudlar.

Detta är ett recept från Billiga veckan v 1, 2012.

Ingredienser

  • 1/2 purjolök
  • 2 morötter
  • 3 tomater
  • 100 g färska champinjoner
  • 4 port nudlar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 l grönsaksbuljong (vaten och buljongtärning eller fond)
  • 600 g torsk- och laxtärningar
  • 1 påse lime wok spice mix (à 42 g)
  • 1 lime
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Ansa och skölj purjolöken och skala morötterna. Skär purjolöken och morötterna i sneda skivor. Skär tomaterna i grova tärningar och champinjonerna i tjocka skivor.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fräs purjolök och morötter i oljan i en gryta. Tillsätt tomater, grönsaksbuljong och wokkryddorna. Låt det koka sakta i ca 10 minuter. Lägg i champinjoner och fisk och låt koka några minuter tills fisken är klar.
  4. Smaksätt med limejuice, salt och peppar.
  5. Blanda med nudlarna och servera.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och kryddmixen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria nudlar, t ex ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: använd nudlar utan ägg.