Thailändsk fiskgryta
Den här thairätten med fisk är lätt att göra och innehåller förutom torsk och lax även purjolök, morötter, tomater och champinjoner. Smaksätt med lime och servera med nudlar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
2 morötter
3 tomater
100 g färska champinjoner
4 port nudlar
2 msk rapsolja
1 l grönsaksbuljong (vaten och buljongtärning eller fond)
600 g torsk- och laxtärningar
1 påse lime wok spice mix (à 42 g)
1 lime
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2442 KJ / 584 kCal
Fett19.8 g
Kolhydrater58.7 g
Protein38.4 g
Kommentarer
Bra.
Håkan
2020-05-09Fin soppa/gryta! Szechuanpeppar, koriander och fish sauce ist f lime wok spice mix - blev mkt bra.
Samuel
2012-10-21Kanongott & väldigt enkelt att göra! Hade bara lax i och även lite mer champinjoner. Väldigt smakrik och det gick hem med hejarop från 2åriga sonen också, tummen upp!
Maria
2012-09-03