Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Thailändsk fiskgryta

Den här thairätten med fisk är lätt att göra och innehåller förutom torsk och lax även purjolök, morötter, tomater och champinjoner. Smaksätt med lime och servera med nudlar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 1, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj purjolöken och skala morötterna. Skär purjolöken och morötterna i sneda skivor. Skär tomaterna i grova tärningar och champinjonerna i tjocka skivor.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fräs purjolök och morötter i oljan i en gryta. Tillsätt tomater, grönsaksbuljong och wokkryddorna. Låt det koka sakta i ca 10 minuter. Lägg i champinjoner och fisk och låt koka några minuter tills fisken är klar.
  4. Smaksätt med limejuice, salt och peppar.
  5. Blanda med nudlarna och servera.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och kryddmixen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria nudlar, t ex ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: använd nudlar utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • 2 morötter
  • 3 tomater
  • 100 g färska champinjoner
  • 4 port nudlar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 l grönsaksbuljong (vaten och buljongtärning eller fond)
  • 600 g torsk- och laxtärningar
  • 1 påse lime wok spice mix (à 42 g)
  • 1 lime
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2442 kJ / 584 kCal

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer