Thailändsk fiskgryta

25
4
Thailändsk fiskgryta

Den här thairätten med fisk är lätt att göra och innehåller förutom torsk och lax även purjolök, morötter, tomater och champinjoner. Smaksätt med lime och servera med nudlar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012

Thailändsk fiskgryta

Ingredienser

4 portioner
1/2 purjolök
2 morötter
3 tomater
100 g färska champinjoner
4 port nudlar
2 msk rapsolja
1 l grönsaksbuljong (vaten och buljongtärning eller fond)
600 g torsk- och laxtärningar
1 påse lime wok spice mix (à 42 g)
1 lime
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och kryddmixen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria nudlar, t ex ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: använd nudlar utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Håkan

2020-05-09

Bra.

Samuel

2012-10-21

Fin soppa/gryta! Szechuanpeppar, koriander och fish sauce ist f lime wok spice mix - blev mkt bra.

Maria

2012-09-03

Kanongott & väldigt enkelt att göra! Hade bara lax i och även lite mer champinjoner. Väldigt smakrik och det gick hem med hejarop från 2åriga sonen också, tummen upp!

Näringsvärde per portion

Energi 2442 KJ / 584 kCal
Fett 198 g
Kolhydrater 587 g
Protein 384 g
Läs mer om näringsvärden